Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 10, 2011

Inzichten

Vandaag deed vriend Pieter boodschappen voor me en kwam buurvrouw Winonah stofzuigen en m'n bed voorzien van schone lakens (En ja, Gerda en Suske: ze draaide ook het matras om!). Vanavond komt buurvrouw Hetty de was doen en m'n zoon mag vandaag weer koken.

Terwijl het met mij en m'n nieuwe heup steeds beter gaat, rommelt het in de Nederlandse politiek. In elk geval hébben wij iets van politiek, in tegenstelling tot onze sympathieke zuiderburen...

In het Belgische Lommel krijgen zo'n 20 kinderen van Turkse komaf enkele uren per week les in hun moedertaal. Wat blijkt namelijk? Kinderen die de taal van hun ouders goed leren, krijgen een betere basis om later de taal van hun nieuwe thuisland goed onder de knie te krijgen.

Het salaris van de niet-Nederlands sprekende juf wordt overigens volledig betaald door de ouders van die 20 kleuters.

'Kleuter' Bosma van de PVV werd door 'juf' van Bijsterveldt netjes in de hoek van de klas gezet en moet daar even blijven staan terwijl hij een kartonnen hoedje draagt met het woord 'ezel' daarop.

De PVV-partij-ideoloog vroeg aan de minister of zij wist dat de toonaangevende krant 'NRC Handelsblad' voor maar liefst 9% eigendom is van een investeerder met linkse sympathieën. 'Gelukkig niet', antwoordde de minister. 'Het ministerie heeft betere dingen te doen dan bij te houden wat de vermeende politieke voorkeuren zijn van investeerders in commerciële bedrijven.'

Uit onderzoek blijkt dat de PVV de meeste zetels zou krijgen. Althans, dat vertelde een aardige televisie-presentatrice. Het onderzoek blijkt te zijn uitgevoerd door GeenStijl, in opdracht van GeenStijl, onder lezers van Geenstijl.

Of u nu wel of geen fan bent van deze volle internetdochter-maatschappij van De Telegraaf...ik pleit ervoor dat media die worden ondersteund met belastinggeld uitsluitend nog de conclusies melden van REPRESENTATIEVE onderzoeken.

Bovendien was Martin Bosma waarschijnlijk even "vergeten" dat hij nog niet zo lang geleden als coloumnist van dit nu volgens hem 'linkse blad' een leuk zakcentje bijverdiende...

Sarah Palin verdient een applausje. De 'hockeymom' en creationiste heeft namelijk besloten niet langer mee te doen in de strijd om het Amerikaans presidentschap. En behoedt met die aktie de wereld voor een potentiële ramp.

Ik bedoel...iedereen mag lekker geloven wat-ie wil maar weigeren schoolkinderen seksuele voorlichting te geven 'want praten over sex leidt tot sex' en leraren laten verkondigen dat mensen en dino's 1000 jaar geleden gezellig samen op aarde rondbanjerden 'en alle wetenschappers dus liegen'...gaat mij te ver.

Wat mij betreft legt president Obama de Tarot-kaarten voordat hij definitief een beslissing neemt. Ik vind't best. Zolang hij zijn steun-methode maar niet oplegt aan anderen en niet gebruikt als meer dan een hulpmiddel.

Tarot-kaarten, een kristallen bol, bidden, pendelen, mediteren, theebladeren lezen en noem maar op...allemaal zijn het methodes om even tot rust te komen en het onderbewustzijn te activeren.

Zo bezien zijn het stuk voor stuk prima methodes om (te helpen bij het) komen tot belangrijke inzichten.