Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 03, 2016

Regels zijn regels!

Misschien wist u het niet maar ik heb een tijdje in de kinderopvang gewerkt. Hartstikke leuk! Maar met een loon van minder dan €8 bruto (...) per uur niet lang vol te houden. Bovendien veranderde er wat nadat een meneer niet van jongetjes af kon blijven. Opeens was elke man die met jonge kinderen wil werken bij voorbaat een pederast en dus 'gevaarlijk'.

Maar ik vond het prachtig om die kinderen te begeleiden en af en toe niet alleen de kinderen maar ook hun ouders wat te leren. Het lukte mij maar niet om een collega te leren dat niet alles in de handleidingen staat. 'Dat meisje huilt. Volgens de leidraad kan zij haar moeder missen, heeft zij pijn of in haar broek geplast. Wat zou het kunnen zijn en hoe kom ik daar achter?' -'Heb je het al geprobeerd met het meisje te vragen wat er aan de hand is?' 'Maar dat staat niet in de handleiding dus dat mag niet!' -'Eh...het is een leidraad en geen wetboek. Het is dus toegestaan je gezond verstand te gebruiken.' 'Huh?'

Dat dus.
Vaste bezoekers van dit blog weten misschien dat ik een aversie heb tegen de instelling: 'Regels zijn regels!' Per definitie vinden de mensen die dat roepen dat dat niet voor hen geldt....

Maar regels zijn er voor iedereen toch? Nou, blijkbaar niet...In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.