Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 05, 2011

Gemeen

Moest gisteren zowaar even bijkomen van het weekend...;-) De tijd heb ik vooral besteed aan huishouden en nu heb ik weer een schone over/grill/magnetron. Soms krijg ik zo'n bevlieging en dan maak ik zelfs de achterkant van het gootsteenzeefje schoon. Maar gisteren dus niet.

Wél is nu ook de onderkant van het vuilnisbakdeksel schoon. Niet dat ik daar heel veel eer aan beleef want er is echt niet één bezoeker of huisgenoot die dat zal opvallen en zegt: 'Goh, wat heb je de onderkant van het vuilnisbakdeksel toch mooi schoongemaakt.'

Maar ja, je doet het dan ook vooral voor jezelf.

De twee jongedames van een school in Maastricht die een weekendje langer in Parijs bleven als "de vermiste schoolmeisjes" deden dat waarschijnlijk ook vooral voor zichzelf. Volgens hun eigen verklaring hadden ze namelijk wél geld om kleding te kopen voor de koude nachten in Parijs maar geen geld om beltegoed te kopen om hun ongeruste leraren te bellen. Ze hadden ook op het politiebureau (of in een schoenenwinkel of kledingboetiek of een fastfoodrestaurant 0f waar dan ook) gratis kunnen bellen maar daar hebben ze blijkbaar niet aan gedacht...

Verder was onlangs in het nieuws te lezen dat Portugal nu ook een begrotingstekort wil. Logisch ook want alle landen die er toe doen (Amerika, Frankrijk, Duitsland, Nederland) hebben er eentje en dus wil Portugal nu ook z'n eigen begrotingstekort. Daarom klopt het land aan bij de EU voor de financiering ervan. "Klop klop! Goedemiddag. Wij van Portugal willen er graag bij horen en nu horen wij dat men bij jullie terecht kan voor een leuk begrotingstekort. Hebben jullie er eentje voor ons van pak'm beet, 19 miljard? Zou fijn zijn. Alvast bedankt!"

Veel Arabische landen hebben géén begrotingstekort en daarom noemen wij hun cultuur graag achterlijk.

In sommige Arabische landen (en in Amerika) hanteert men zelfs nog de doodstraf! Nou, als dat niet achterlijk is...? Ruim 60 procent van de Nederlanders is principieel tegen de doodstraf.

Bij mensen die de PVV een toffe partij vinden is 16 procent tegen de doodstraf. 84 Procent van de PVV-stemmers vind het dus een goed idee dat we mensen vermoorden om anderen iets te laten zien: het vermoorden van mensen is heel erg slecht, stom en gemeen.