Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 27, 2013

Afgebroken


Manhattan in Reverse van Peter F. Hamilton is boek nummer twee van dit jaar en is een bundel korte verhalen met als uitgangspunt: stel dat de Romeinen Engeland nooit hadden verlaten? Bovendien is het feitelijk een detective-boek, al speelt het zich af in een verre toekomst waarin de mensheid de sterren heeft veroverd. Een fijn boekje voor op vakantie!

Na onze geweldige vakantie (klik hier voor het verslag) was het maandag weer tijd voor het lieve leventje: de woningbouw vragen waarom wij nog niet geïnformeerd zijn over werkzaamheden die nu al een maand of twee aan de gang zijn, de gemeente bellen over een akkefietje, een wanbetaler achter de broek aanzitten, details regelen aangaande nieuwe entertainmentopdrachten, allergie-prikken halen, een kastje verkopen via Marktplaats en een paar uurtjes vrijwilligerswerk verrichten voor een stichting. Onderweg naar huis gezellig lopen kletsen met de glazenwasser hoort er ook bij.

Intussen had m'n zoon maandag mijn oude lamp uit m'n tienerkamer werkend gekregen en verbaasde ik mij over de rotzooi in huis. Gisteravond hadden mijn vriendin en ik een verlaat valentijnsetentje (Erg lekker! Leuk ook om te eten in een sjiek restaurant. Leve kortingsbonnen!) en ook dat draagt niet bij aan het verminderen van de troep thuis. Hoe kan dat nu zomaar ontstaan terwijl wij ook nog'ns een week weg waren van huis?

Een antwoord zal niet eenduidig zijn.

Men vraagt mij soms waarom ik de zaken zo zwart-wit stel in mijn blogstukjes. Simpel: als je veel mitsen en maren inbouwt krijg je minder interessante reacties. Leuk dat men roept: 'Dat vind ik ook', 'Heel herkenbaar' en 'Helemaal mee eens' maar af en toe een pittige discussie is best prettig. En van de argumenten waar reageerders mee komen leer ik weer. En ik hou van leren. Het onderwerp is dan vaak zelfs ondergeschikt.

Of het nu gaat om pedofilie of filatelie, leren is leuk en boeiend! Bovendien ben ik een afkickende informatiejunk en weet ik bijvoorbeeld dat wie aan de medicatie zit beter geen grapefruits kan eten: daar zit een stofje in waardoor een medicijn veel langzamer dan anders in het lichaam wordt afgebroken.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Magic Slim en Atje Keulen-Deelstra