Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 17, 2016

Waarom werken wij eigenlijk?

Waarom werken wij eigenlijk?

De consensus is dat alleen mensen die werken nuttig zijn.

Bejaarden, gehandicapten, ambtenaren en kinderen dus niet...

Maar even zonder gekheid: in Nederland zijn ruim een miljoen werklozen en iets meer dan 120.000 niet vervulde banen. Het aantal banen zal nog verder dalen want men is bijvoorbeeld al heel hard bezig met het ontwikkelen van robots die met 3D printers bruggen kunnen bouwen zonder dat er mens aan te pas komt. In de laatste paar eeuwen kon hetzelfde werk met steeds minder mensen gedaan worden. Er wordt ook meer dan voldoende geproduceerd om iedereen die bestaat comfortabel in leven te houden. Maar het wordt niet eerlijk verdeeld en daarom gaan er mensen dood van de honger én door overgewicht.

Wat kan daar aan gedaan worden? Een langzame verandering in moraal lijkt de beste oplossing voor de lange termijn en daar hoort bij het kiezen van volksvertegenwoordigers die begrijpen dat het huidig systeem niet langer functioneert.

Op welke politieke partij stemt u bij de volgende verkiezingen? Bedenk daarbij dat niet-kiezen ook een keuze is: u gaat dan voor de wil van de meerderheid. En kunt dus niet achteraf klagen als u het niet eens bent met die minderheid.

'Working 9 to 5', Dolly Parton:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.