Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 07, 2018

Wat vindt u van millennials?

Het klinkt leuk: wij verkopen woningen in wijken waar van oudsher mensen met lage inkomens wonen. De nieuwe bewoners nemen geld mee de wijk in wat goed is voor de lokale middenstand en misschien zelfs langdurig werklozen inspireert om eindelijk óók een baan te gaan zoeken.

Jammer dat het vaak gaat om jonge mensen (vroeger 'yuppen', nu 'hipsters') die de woning kregen van papa en mama die zich graag voor dertig jaar in een hypotheekschuld steken voor hun kroost. Omdat zij 'kopers' zijn denken die dat bij het kopen van een huis ook hoort dat je daar dan mag doen waar je zin in hebt. Een tweewekelijks feestje met vrienden die luidruchtiger zijn dan de muziek bijvoorbeeld. Mocht er een boete worden betaald, dan doen papa en mama dat wel. Ze hebben zelfs een baantje op een advocatenkantoor want een vriend van papa kon wel iemand gebruiken om elke ochtend voor hem een krantje te halen en broodjes te smeren voor de lunch en af en toe een brief in een envelop te stoppen. Daarom mag de millennial zich voor 3000 euro netto per maand 'Office Manager' noemen.

Zijn moeder komt ondertussen klagen bij de buurman dat die zijn vijver maar moet dichtgooien want 'Mijn zeun is allergisch voor muggen dus u moet daar rekening mee houden als goede buur.' -'Natuurlijk mevrouw! Zal ik u ook meteen het telefoonnummer geven van de gemeente zodat u hen kunt verzoeken de grachten te dempen omdat uw lieve zoontje daar zo vaak langs moet fietsen?' 'Nou, als ik u daarmee niet ontrief. Vol gaerne, meneer!'

Terwijl mama namens hem of haar spreekt is het papa die zoon- of dochterlief ophaalt van het politiebureau en de borg betaalt. Alles om te voorkomen dat de familie een slechte naam krijgt. Ik begrijp die ouders ook wel dat zij een woning kopen voor het grut want wie wil zo'n aso nu in huis?

En nee, bovenstaande is niet verzonnen maar gelukkig ook niet exemplarisch. Het lijkt echter wel steeds vaker voor te komen.

Natuurlijk kun je niet iedereen die geboren is tussen 1981 en 2000 (de 'millennials') over een kam scheren maar is deze groep eigenschappen toe te dichten die andere groepen niet hebben? Zijn deze jonge mensen bijvoorbeeld narcistischer? Dat werd uitgezocht (klik).

Heeft u ervaring met verwende millennials?
=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/