Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 23, 2020

Over tijd

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
==============================================
Momenteel heb ik een vaste baan voor 24 uren per week. Daarnaast spendeer ik zo'n acht uren per week aan vrijwilligerswerk, lees en schrijf een uurtje of tien per week, ben een uurtje of twaalf met het huishouden bezig en probeer 56 uren per week te slapen. Boodschappen doen, koken, eten...uurtje of 15 per week, gok ik. Sociale media: nog eens zo'n tien uren per week. Misschien wel 20. Laten we het op 15 houden. Interactie met buren, vrienden, mijn vriendin en kinderen: twintig uren. Makkelijk. 

Wat doe ik met de overige acht uren per week? Televisie kijken? Een beetje, ja. Wandelen. O ja, ook nog. Zeker vijf uren per week. Hmmm...tsja, dan blijven er niet veel uren meer over. Maar dat is prima.

Gemiddeld (sommigen meer, anderen minder) werkt de werkende Nederlander 5,5 uren per dag. Dat geldt vooral voor kantoorpersoneel. De rest van de 8-urige werkdag is voor het lezen van weblogs, Facebook-berichten, het weerbericht van de aankomende vakantiebestemming, koffie drinken en de partner bellen over het avondeten. 

Wat doen wij (het gros der Nederlanders) dus dan voor het overige deel van de doordeweekse dag (want weekenden tel ik even niet me)? Stel dat wij 8 uren slapen. Er blijven dan dus (8+8) is 8 uren over. Één uur is voor woon-werkverkeer, één uur is voor boodschappen doen en koken en een uur is voor eten en afwassen. Voor het overige huishouden (was draaien, stofzuigen, opruimen) tellen wij een uur bij. Er blijven nog vier uren over. Zijn al die vier uren voor TV-kijken en of gezinsleven?Hoe ziet de verdeling in uren per week er (ongeveer) uit voor u?


De wereld van entertainment - waarin ik pré corona bijverdiende bovenop mijn maandelijks salaris van €900 - ligt plat. 
Ik mis dus inkomsten.
Behalve door een boekje van mij te kopen (zie daartoe de kolom ter rechterzijde van dit blog) kunt u mij ook een beetje sponsoren
door te klikken op onderstaand betaalverzoek, vermomd als foto:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=W8j7ZyKHhJgUabw2AXFPfQnZPLpsDknM

Via Paypal kan ook: https://paypal.me/weijnschenk


Meer lezen? Mijn verhalenbundels