Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 14, 2010

Koken

„Na acht jaar moeilijke klussen kan één slechte wedstrijd het toch niet bederven.” Jazeker wel, burge...eh...pardon...meneer Leers. In een relatie van 8 jaar is één keer vreemdgaan voldoende om het te verpesten; In acht jaren van net burgerschap maar één keer een bankovervalletje of moord plegen is voldoende om iemand de cel in te krijgen. Zo werkt dat nu eenmaal. Een illegale handeling is een illegale handeling, zelfs wanneer die wordt uitgevoerd door een nette jongen.

Leers begrijpt dat, trekt z'n conclusies en stapt op. Daar heb ik respect voor. Voor Balkenende niet. Die legt het rapport van de Commissie-Davids naast zich neer, liegt nog een potje extra om zichzelf te verdedigen en gaat gewoon door alsof er niets aan de hand is. Sorry, maar hij is grof de fout in gegaan toen hij overleg pleegde met Barosso zonder dat te overleggen met wie dan ook verder. Hij ging de fout in toen hij de beslissing over Nederlandse intervenie overliet aan Jaap de Hoop Scheffer en hij ging de fout in toen hij de Tweede Kamer over de kwestie voorloog. In mijn boekje betekent dat: Opstappen. Een burger zou bij zulke grove fouten gerechtelijk vervolgd worden. Maar dat Balkenende opstapt én een standje krijgt van zijn moeder zou voor mij voldoende zijn.

Een paar honderd euro in de maand erbij zou voor mij ook voldoende zijn. Dat is ruwweg de prijs van Oprah Winfrey's dagelijkse coiffure...Ik mag haar graag hoor, zij heeft hard gewerkt om aan de top te komen en -ook al zeggen de onderwerpen mij niet altijd wat- als het toevallig voorbijkomt kijk ik graag naar haar show. Vooral omdat zij haar gasten en publiek zo netjes behandelt.

Maar zou het geen mooi gebaar zijn als zij haar fulltime-huishoudster voor een week zou uitlenen aan een alleenstaand vader of moeder die 60 uur per week werkt in twee banen en daarnaast voor kinderen en huis moet zorgen? Gewoon iemand in huis die een week lang de boodschappen doet, kookt, de bedden opmaakt, de kattebak verschoont, zorgt dat de kinderen hun huiswerk maken en ze naar school brengt.

Dat zou zo veel druk weghalen bij veel Amerikanen. Al is het maar voor eventjes. En als Oprah het zegt in haar programma zijn er vast wel andere "celebrities" ook bereidvoor het goede doel een week lang hun eigen bed willen opmaken en hun eigen eten willen koken.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Edgar Vos

Deel dit stukje