Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 23, 2014

Gratis werk!

Beste badkamerspecialist,

Na verschillende overwegingen heb ik uw bedrijf geselecteerd voor een bijzondere kans op meer omzet.  U mag bij mij thuis GRATIS een douchecabine installeren. Inderdaad, u leest het goed: het kost u NIETS! Sterker nog: uw installateur ontvangt van mij een GRATIS kop koffie en mag GRATIS een collega meenemen!

Voor uw bedrijf is dit een uitgelezen kans om mijn vele vrienden (ik heb meer dan 3000 volgers op Twitter en bijna 1000 (!) Facebook vrienden) zich te laten vergapen aan uw vakmanschap. Ongetwijfeld brengt dit duizenden potentiële (en betaalde!) opdrachten met zich mee en wellicht vind ik uw werk zo goed dat ik de naam van uw bedrijf vermeldt op mijn website: mijn duizenden jaarlijkse bezoekers zijn in uw bereik!

Bovendien sta ik op het punt door te breken als artiest én als schrijver dus kunt u er later prat op gaan dat u voor mij heeft gewerkt en alleen al om dat feit nog meer betaalde opdrachten genereren. U zou toch gek zijn om deze kans te laten lopen?

Omdat ik weet dat u dolgraag ingaat op mijn bijzonder genereuze aanbod heb ik besloten dat u morgenochtend om 10 uur uw beste douchecabine door uw beste monteur bij mij thuis laat installeren.

De koffie staat klaar!

========================
Bovenstaande is mijn reactie op het 'aanbod' van sommigen om mij en collega-artiesten, kunstenaars, dansers en fotografen GRATIS voor hen te laten werken. Dit alles onder het mom van 'Ja maar, het staat goed op je CV als je voor ons hebt gewerkt, je mag iemand op de gastenlijst plaatsen, misschien plaatsen wij een foto van jou op onze website én je krijgt een GRATIS biertje! Nou, dat wil toch iedereen wel?'

Vandaag en gisteren was ik lekker bezig met mijn administratie en het huishouden en nam ik de tijd om leuke dingen te doen met mijn zoon die nu paasvakantie heeft.

Om geen enkele andere reden dan dat ik het een mooi nummer vind hier een liedje: