Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 22, 2017

De week voorbij

Maandag was ik eerder wakker dan de kat. Die lijkt - nu het wat kouder wordt - graag langer te blijven slapen. Bij voorkeur in mijn bed. Lekker warm. Op het werk kon ik werken aan mijn kennis van de talen Duits en Frans omdat er twee afgevaardigden van een Zwitsers bedrijf waren die graag wat uitleg hadden over ons nieuwe boekhoudsysteem. Hartstikke gezellig maar wel weer een klein beetje werkachterstand opgelopen.
(Bij het werk)

's Avonds maakte ik mijn rentree in mijn maandagavond club: een loge van de hoofdstedelijke vrijmetselarij. Het werd een fijn weerzien en ik voelde mij zeer welkom! De Broeder om wie de avond draaide beleefde een bijzondere avond. Mooi om te zien! Ik hou er van om mensen te zien genieten.

Dinsdag dronk ik koffie bij de Broeder bij wie ik elke maand de tellijsten inlever van de baromzet van ons verenigingsgebouw. In een artikel in De Krant van Ingeslapen Nederland zag ik de zinsnede 'op geëist' staan. Het bericht was één op één overgenomen uit een persbericht:

(Klikken=vergroten)

Nu weet ik wel dat deze krant graag mensen aanspreekt die moeite hebben met woorden die uit meer dan twee lettergrepen bestaan maar is het écht al zo erg gesteld met taalgebruik in Nederland? Gelukkig is binnenkort Geert Wilders aan de macht en moet iedereen het land uit 'die geeneens goet hollants sgrijft!' Dat betekent dat redactieleden van De Telegraaf verdwijnen maar ook dat het erg stil wordt in de reactievensters onder de 'artikelen' over 'asieltuig' in de polariserenste krant van Nederland. Helaas hebben de meeste 'reaguurders' niet de tijd gehad om de tips over juist taalgebruik van de eigen favoriete krant te lezen. Verder ben ik benieuwd of de voorman (en enig lid) van de PVV zich aan zijn woord houdt en de grenzen sluit voor immigranten uit moslimlanden. 'Mensen die hun wortels hebben in een moslimland zijn onbetrouwbaar en niet welkom in Nederland. Wanneer ik het voor het zeggen heb gaan de grenzen dicht voor deze types!' Dat kan nog heel interessant worden want Wilders' bloedeigen moeder komt uit Indonesië, het grootste moslimland ter wereld. En aangezien Indonesië - als 'Nederlands-Indië' ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden betekent dat dus dat nog maar enkele decennia geleden ons bloedeigen Nederland het land was met het hoogste aantal moslims ter wereld! Lollig, niet?

Ook lollig: dit bericht van Thierry Baudet, één van de vele 'alt rechts' mensen op wie Nederlanders kunnen stemmen in maart:
'Ik ben tegen mensen die dingen roepen maar niets doen. Ik roep dat ik tegen mensen ben die dingen roepen maar niets doen. Dat is hééél wat anders en véél beter dus stem op mij!' Bijna grappig.

Deze middag had ik een vergadering van een stichting waar ik penningmeester van ben en 's avonds startte ik een test uit waaruit moest blijken of ik geschikt ben als stembureaumedewerker in maart van dit jaar.

Woensdag genoot ik van een uniek weerverschijnsel: het leek wel alsof mistdruppels bevroren op het moment van aanraken van objecten! 'Ruige Rijp' bleek het verschijnsel te heten.


Heerlijk hard gewerkt maar daardoor helaas te moe voor een afspraak die avond. Volgens 'het nieuws' was 2016 het warmste jaar ooit gemeten (klik). Eindelijk is nu verklaard waarom ik de mensen die graag ontkennen dat de Aarde opwarmt al zo lang niet gehoord heb. Ander nieuws van deze dag vat ik voor uw genoegen samen in een plaatje:
(klikken=vergroten)

Het was koud in huis bij thuiskomst: 12 graden. Dat is best fris. Maar ja, mijn woning (bouwjaar 1892) is nauwelijks geïsoleerd en hoewel de woningcorporatie graag beweert het comfort en welzijn van de huurders hoog in het vaandel te hebben geeft men niet thuis wanneer je vraagt of je eindelijk eens dubbel glas mag hebben of wanneer het plankje onder de keukendeur na vijf jaar 'tijdelijke oplossing' te zijn eindelijk eens vervangen wordt door een heuse drempel. Heel gek. Maar volgens de weermannen en - vrouwen zal het snel afgelopen zijn met de kou: de winter is heel kort geweest.

Veel kunnen doen op het werk vandaag en dat voelde fijn. Maar in de tram naar huis in slaap gevallen dus een afspraak voor die avond maar laten verplaatsen. In de supermarkt nog even een hartelijk gesprek gehad met de moeder van een vroegere klasgenote van mijn zoon. Leuk!

Donderdag nauwelijks uitgerust maar toch maar aan het werk. Ook omdat er overleg zou plaatsvinden tussen mijn baas en mij aan de ene kant en een accountant in dienst van onze consultant aan de andere: over de praktische werking van het nieuwe systeem. Heel praktisch!

Misschien iets te hard gewerkt deze dag (vooral langdurig naar hordes cijfertjes zitten kijken op een computerscherm) zodat ik tegen het einde last had van hoofdpijn. Een biertje verzachtte mijn leed.

Wij namen afscheid van een paar studenten die onze brouwerij hadden uitverkoren om onderzoek te doen op het gebied van marketing en bedrijfsvoering en zo. Jammer dat zij weggaan want zij brachten wat extra leven in de brouwerij (Ja, dat is een flauwe grap)

Ik zag een stukje van het televisieprogramma 'Rot op met je religie!' waarbij vier religieuze mensen en twee atheïsten worden geconfronteerd met elkaars en hun eigen vooroordelen: 'Hè, dus ritueel slachten is helemaal niet erger voor dieren dan 'gewoon' geslacht te worden. Dat wist ik niet!' en 'Ik wist niet dat hij homo was want hij ziet er uit als een normaal mens.' De paar minuten dat ik keek werd mijn vooroordeel bevestigd: veel mensen zijn dom, weigeren verder te kijken dan hun neus lang is maar letterlijk met de neus op de feiten gedrukt willen zij hun mening nog wel eens bijstellen. Maar meestal niet. 'Standvastig' noemen zij dat. 'Halsstarrig' heet dat.

's Avonds uitgeput op de bank in slaap gevallen. Met naast mij twee ongeopende flesjes bier.

Vrijdag probeerde ik uit te slapen maar het idee dat een vrouwen- en homo's hatende fascist vanaf deze dag de macht heeft om 2100 kernkoppen te lanceren bracht mij met een schok terug in de wereld buiten mijn dromen. Indien u denkt dat wel wel mee zal vallen allemaal, lees even dit encyclopedisch artikel over fascisme (klik)

Deze dag diende ik ook mijzelf te vermaken want normaliter besteed ik een deel van mijn tijd aan mijn vriendin en die was even het land uit. Het is normaal om een deel van je tijd aan je partner te besteden. Als je dat niet doet, wat voor relatie heb je dan?

Dat je een relatie kunt hebben zonder tijd aan elkaar te besteden is net zo raar als denken dat je superieur bent aan anderen uitsluitend omdat hun ouders in een ander land zijn geboren dan de jouwe.

Met een vriendin dronk ik een biertje en aangezien zij net terug was van vakantie had zij interessante verhalen te vertellen!
 (Op de achtergrond een biertje van de brouwerij waar ik werk)
(Onderweg er heen)

Onderweg erheen kwam ik langs The Amsterdam Dungeon (klik), het 'Griezelmuseum' waar ik ooit werkte. Een jongeman die er werkt sprak mij aan: 'Hé, jou ken ik!' Blijkt dat er nog foto's van mij hangen in het pand. Geinig.

In de tram sprak ik met een 7-jarig jochie en zijn oma over een leven na de dood. Het jong had blijkbaar recent de film 'Aliens vs Predators' gezien en vroeg: 'Komen aliens ook in de hemel?'

Zaterdag was ik bijkans verrast nog in leven te zijn: de eerste dag van het Trump kabinet overleefd! En dat terwijl er diverse mensen zijn die met alle liefde proberen het feestje te verstoren. En daar 'links' van de schuld willen geven. James O'Keefe bijvoorbeeld. Zelfs onze eigen NOS geloofde de leugens (klik) van deze door Trump betaalde jongeman.

Billy de Kat genoot van het bezoek van mijn zoon aan zijn ouderlijk huis maar zelf miste ik hem helaas. Omdat ik een afspraak had in verband met een mogelijk toekomstig bijbaantje: met de aankomende verbreding van mijn huidige contract bij de brouwerij en daarnaast deze bijbaan ben ik waarschijnlijk binnen twee jaar volledig schuldenvrij en zelfs weer in staat tot sparen! Redelijk uniek, naar het schijnt want de gemiddelde Nederlander heeft een schuld van ongeveer €10.000. Hypotheekschuld (wat - ondanks het ontkennend gedrag van veel huis'eigenaren' - wel degelijk een schuld is) niet meegerekend.

De afspraak vond plaats in de vrij nieuwe Amsterdamse wijk 'IJburg':
'Anthem' van Ayn Rand is boek nummer twee van dit jaar en is een toekomstvisie van een vrouw die doodsbang was voor het communisme van haar moederland Rusland: zij dacht oprecht dat onder het socialisme er geen plaats meer zou zijn voor het individu en alles en iedereen in dienst zou staan van de staat. Daarom was zij fervent verdedigster van het kapitalisme: elk individu streeft naar persoonlijke vrijheid en wie het hardste werkt heeft het meeste geld. Wie niet werkt heeft geen recht op geld. Heel sneu dus dat zij de laatste jaren van haar leven niet alleen van een soort van bijstandsuitkering moest leven maar zelfs een voorloper van 'Obamacare' moest accepteren om haar eigen medicijnen te kunnen betalen.

's Avonds laat kwam mijn zoon nog met een vriend samen iets ophalen uit zijn oude kamer dus kon ik hem tóch nog even zien. Fijn!

Zondag vroeg ik mij opeens af: als de 'Mainstream media' uitsluitend nepnieuws brengt, wat zegt dat dan over hun verslaggeving van het aantreden van Donald Trump als president van Amerika? Kortom: worden wij in de maling genomen en gebeurt het allemaal niet echt? Zal Donald nu nog steeds zeggen dat CNN alleen maar 'nepnieuws' brengt of geeft hij toe dat het wel eens klopt wat dit grote mediakanaal brengt?

Kist met verkleedspullen voor entertainment werk uitruimen, keukenkast uitsoppen, was draaien, kattenkots opruimen, aquarium schoonmaken, schrijven, administratie doen,...kortom: een heerlijke rustige zondag!
Hier een 'ervoor' foto:

En hier 'erna':
(Hé, waar is de kat!?)

Ook borg ik mijn kerstdecoraties op:


's Middags keek ik ter ontspanning een stukje schaatsen (de 10 kilometer voor heren op het NK allround) en dacht 'Hé best 'chill' dat televisie-kijken! Eens even zien wat er nog meer zoal op de buis is.' Programma's die mij niet interesseren, herhalingen van programma's die mij niet interesseren en praatprogramma's met als onderwerp programma's die mij niet interesseren. De avond ervoor probeerde ik het ook even, dat TV-kijken maar het meest interessante (misschien heb ik iets gemist) was een James Bond film. Van 20 jaar oud. Jammer. Dus als achtergrondruis maar gezellig CNN opgezet om op de hoogte te blijven van het einde van de wereld. Gezellig! Behalve dan dat item over de vliegtuigramp waarbij een vrijwel compleet voetbalteam (Chapecoense uit Brazilië) voortijdig overleed omdat iemand vergeten was extra kerosine in het vliegtuig te tanken vanwege een verwachte langere vlucht. Da's dan weer minder. En dan stellen je eigen problemen opeens veel minder voor. Vind ik.


's Avonds wat moe (geen idee waardoor) dus lekker vroeg naar bed zonder te wachten op bericht van mensen waar ik in sommige gevallen al maanden bericht van zou krijgen maar die het te druk hebben om mij te laten weten dat zij het te druk hebben. Jammer.

Mijn Engelstalige stukjes van deze week:

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/01/on-racism.html
(Over de onzin van racisme)

http://terrebelius.blogspot.com/2017/01/on-president-donald-j-trump.html
(Over President Donald Trump)

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/01/where-and-when-you-were-born-decides.html
(Over 'het geloof')

https://www.linkedin.com/pulse/rich-people-create-jobs-terrence-weijnschenk-entertrainer?published=t
(Over de mythe dat rijke mensen degenen zouden zijn die banen scheppen)

Diverse rampen deze week: een gebouw in Teheran stortte in (ongeveer 50 doden), lawine in Italië (tientallen doden), onlusten in Gambia omdat na eerlijke verkiezingen de oude president weigert op te stappen (aantal doden onbekend en volgens de laatste berichten stapt hij tóch op), Donald Trump neemt Amerika over en benoemt vier ex-generaals in zijn kabinet (aantal doden nog niet te tellen)

Voor mensen die hem nog niet zo goed kennen zijn hier een paar interessante weetje over Donald Trump (klik)

Het lied van deze week is nagenoeg jeugdsentiment: jaren geleden mocht ik een rol vervullen in The Rocky Horror (Picture) Show, een theatervoorstelling waarbij de acteurs de rollen spelen die tegelijkertijd worden gespeeld door de acteurs in de oorspronkelijke film. Het was de rol van Brad Majors en hier zingt het karakter met tegenspelers uit de film het nummer 'Superheroes'En jawel, hier ben ik in de betreffende scène te zien.

Omdat ik zo blij ben dat u dit leest en daaruit blijkt dat u nog leeft en de wereld nog niet is vergaan een extra liedje:

Nick Cave & The Bad Seeds met 'The Mercy Seat'


Extra verrassing! Hierbij geef ik toe dat ook rechtspopulistische enge mannen wel eens gelijk kunnen hebben. (Ja, herleest u die zin maar even). Jan Roos (van GeenPeil) beweerde dat hij had gehoord dat asielzoekers gratis hun tanden kunnen laten bleken. Dat was inderdaad waar. Hoewel het gold voor iedereen die legaal in Nederland is en een inkomen tot maximaal 120% van de bijstand heeft. Dus ook voor mensen die in Nederland geboren zijn uit keurige christelijke blanke ouders. En het kon precies in één gemeente (voor zover onderzocht) en het kan niet meer. Dat noemen normale (o, ik polariseer en provoceer. Hoe vreselijk!) mensen 'van een mug een olifant maken' en PVV-stemmers noemen dat 'Zie je wel!'

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Gene Cernan, Miguel Ferrer, Loalwa Braz, Jan Kruis, Hans Breukhoven, Adèle Bloemendaal en een vrij Amerika.

===============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/