Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 07, 2023

Je hoeft niet over alles mee te praten

Een meneer zou een mevrouw geen hand gegeven hebben 

en volgens racisten is dat heel erg supererg 'want die moslims respecteren onze cultuur niet!' 1] Waarom zouden moslims de cultuur van racisten moeten respecteren? 2] Respect hoort twee kanten op te gaan; eisen dat een ander jou respecteert maar weigeren die ander te respecteren is niet netjes. 3] Het niet aanraken van een vrouw die niet je zus, moeder of echtgenote is, ís juist een teken van respect in diverse culturen: 'Een vrouw die niet 'van jou' is? Daar blijf je van af!'

Overigens bedacht de Emir zelf een compromis, daarmee zowel zijn eigen als ook haar cultuur respecterend: hij gaf haar een schouderklopje.

Racisten zijn - uiteraard - bijzonder hypocriet: een vrouw geen hand geven omdat zij een vrouw is, is 'verachtelijk'. Maar een kind van 16 weigeren een hand te geven 'want het is een moslim', vinden racisten volkomen normaal:


Racisten zijn wat blijven hangen in de evolutie; 30.000 jaar geleden was bang zijn voor wat je niet kent een praktische eigenschap. Inmiddels hebben mensen geleerd zich beschaafd te gedragen en kunnen zij zich over hun instinctieve angsten heen zetten. Terwijl racisten weigeren moslims of hun cultuur te leren kennen, blijven zij liever rillend van angst in hun eigen 'bubbel' zitten.

=============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=========================
Omdat racisten weigeren hun 'bubbel' te verlaten, weten zij niet wat er bedoeld wordt met 'sharia' en verzinnen zij redenen waarom een islamitische man een vrouw geen hand zou geven. Maar met liefde praten zij op sociale media mee over die onderwerpen. Niet in het echt natuurlijk, want zij zijn ontzettend bang om 'af te gaan'. Racisten weten ook heus wel dat hun mening helemaal geen 'mening' is maar een op dat moment populaire kreet in hun 'bubbel'. 

Hun totale gebrek aan kennis en onvermogen tot debateren (sommige racisten hebben wat debattrucjes geleerd maar dat is geen debateren) is nog tot daar aan toe. En als ik merk dat iemand gaat schelden, wordt die persoon door mij geraporteerd en genegeerd. 'Jij bent zo'n links iemand die zichzelf zo slim vindt!', noem ik net zo min schelden als 'Jij bent een wappie.' Dat zijn geen scheldwoorden maar feiten.

Maar dat mensen meepraten over onderwerpen waar zij absoluut niets van af weten, vind ik persoonlijk vrij irritant en mag van mij verboden worden.

Om te beginnen: als iemand zegt ergens al heel lang een mening over te hebben maar die pas uit zodra het onderwerp 'trending' is op Twitter, weet je al hoe laat het is. 

Dat is dan gewoon een kind dat graag met de grote mensen mee wil praten maar totaal niet weet waar het over gaat.