Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 06, 2022

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over uitzonderlijk zijn:

'Wanneer iedereen uitzonderlijk wordt, wordt iedereen gemiddeld.'

Goed nieuws vind ik dat het niet allemaal kommer en kwel is op sociale media, zoals sommigen menen te denken. Hier een paar voorbeelden van positiviteit die ik tegenkwam op Instagram:
(Wie het filmpje niet kan zien, hier is de link)

Oké, misschien is het in scène gezet maar deze twee heren geven eenvoudige, winkelende burgers als u en ik een stukje magie in de vorm van muziek. 

Het bericht hieronder gaat over een project van een man die tijdens zijn studie als jongeling besloot vrouwen in arme gebieden te helpen. Die zijn vaak uren per dag bezig met kleren wassen in een lokale rivier. Niet alleen slecht voor hun rug maar ook voor het milieu. Hij bedacht deze wasmachine, gebaseerd op de slacentrifuge (help mij even, Vlaamse lezers: 'droogzwierder'? in de keuken waar hij aan de keukentafel schetsen zat te maken.
(Klink hier voor een ander filmpje over The Washing Machine Project)

De buurtpoes die vaak bij mij op visite komt,
is gebiologeerd door mijn goudvissen.
Maar lijkt die niet te willen opeten, gelukkig.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels