Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 23, 2016

Rolbevestiging

Ook in de speelgoedcatalogi van eind vorig jaar stond jongens- en meisjes speelgoed apart vermeld. Bovendien was het ook dit keer weer erg rolbevestigend: blauwe auto's voor jongens en roze poppen voor meisjes.

Typisch dat mensen daar tegen protesteren maar tegelijkertijd meedoen met die rolbevestiging: in onze omgeving lopen mannen zelden met make-up op, op hoge hakken en in zomerjurkjes en pas sinds de jaren'70 durven vrouwen in een broek over straat. Hoewel wij zelf heel hard meewerken aan rolbevestiging zeggen wij daar tegen te zijn. Snapt u het nog?

De helaas veel te jong gestorven artiest David Bowie durfde met make-up op rond te lopen en ook in dit liedje komt de vraag voor: 'Is het een jongen of een meisje?' en het maakt eigenlijk helemaal niet uit...

Hier is Rebel Rebel:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.