Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 13, 2011

Geweten

Vandaag met m'n zoon samen de film "Good Bye Lenin" gekeken. Goed voor zijn Duits en gewoon een goede film. Bovendien geschiedkundig verantwoord en zo. Over het leven in de DDR en de val van de Muur en de impact daarvan.

Superfer had maandag veel plezier op een schoolfeest (en was de volgende dag vrij van school) en ik ben de laatste dagen lekker bezig geweest met schrijven aan een volgend boek en het voorbereiden van workshops die ik eerdaags mag geven.

De computer houdt zich vooralsnog goed en alles lijkt verder goed te gaan. Ik bedoel: wij zijn gezond en hebben geen stress-rimpels op het voorhoofd. Wel hebben we geld- en ruimtegebrek maar daar valt goed mee te leven: we zitten tenslotte nog steeds bij de rijkste 2 procent van de wereldbevolking met een dak boven ons hoofd, elke dag te eten, schone lakens en een vermogen van meer dan E.2,50.

Het leek even goed te gaan...men leek geleerd te hebben en de offers waren niet vergeefs. Helaas gaan er nu weer stemmen op om van Nederland een land te maken dat de Nazi's voor ogen hadden: Bang zijn voor je buren, hen aangeven bij de politie, bevorderen van geweld door burgers, bevorderen van polarisatie door "christenen" tegen "moslims" op te hitsen, verlagen van inkomens van burgers en middenstanders waarmee onvrede wordt aangewakkerd...

In elk geval kunnen wij later niet zeggen: Wij hebben het niet geweten....(Vertaal dat maar'ns naar het Duits...)