Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 14, 2014

Dezelfde regels gelden niet voor iedereen

De buurvrouw heeft haar appartement gekocht. Dat maakt ons verschillend want zij betaalt driemaal zoveel aan hypotheeklasten als ik aan huur om in hetzelfde complex te wonen als ik. Mocht zij ook nog een bedrag aflossen op haar hypotheek (wat voor huis 'eigenaren' niet vanzelfsprekend is) dan is zij over dertig jaar in het trotse bezit van een woning van 39 vierkante meter die in 1892 werd gebouwd om maximaal 50 jaar mee te gaan. Inderdaad: nog voor de Tweede Wereldoorlog is de waarde van onze woningen op nul gulden gesteld!

Bovendien betaalt zij maandelijks een bijdrage voor het schoonhouden van het trapportaal. Tot voor kort onwetend van het feit dat de schoonmaak niet wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf maar door een buurvrouw en ondergetekende. Kortom: zij wordt opgelicht. Zo ook de buurvrouw en ik. En ook op andere manieren gaat de woningleverancier in de fout.
Op 11 april 2013 ontving ik een briefje in de brievenbus met het verzoek om voor 12 april 2013 mijn spullen uit de algemene gang te verwijderen. Het ging om mijn step die daar netjes (en in overleg met de buren!) aan een ophangbeugel aan de muur hing. Van woningcorporatie Ymere mag niets meer in het trapportaal staan. Dit vanuit oogpunt van hygiëne en brandveiligheid. Nog even, dan wordt het huurders verboden hun voordeur dicht te doen opdat men in geval van brand snel kan vluchten.
Overigens geldt de regeling niet voor bewoners die hun appartement in hetzelfde gebouw gekocht hebben. Hun plantenpotten, rollators en kinderwagens vormen blijkbaar géén bedreiging voor de volksgezondheid. Oftewel: 'Algemene' regels gelden in Nederland blijkbaar niet voor mensen met een inkomen van tweemaal modaal of hoger. Zoals ministers.

Kijk naar ministers Fred Teeven en Ivo Opstelten: na jaren kwam uit dat zij een deal hadden gemaakt met een crimineel en daar de kamer niet geheel volledig over hadden ingelicht. Maar zij beweren zelf van wel. De Nederlandse overheid heeft simpelweg namens een crimineel voor miljoenen euro's zwart geld witgewassen in ruil voor informatie over andere criminelen. Het officiële Nederlandse devies luidt dus: 'Wij onderhandelen nooit met criminelen! Of ja, toch wel.' Zie: http://www.nu.nl/politiek/3743825/opstelten-weerspreekt-aantijging-foutief-informeren-kamer-.html

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Salto, de pony bij ons vakantieadres. Hier rechts op de foto: