Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 23, 2015

Over stom en dom

'Alle buitenlanders zijn stom!' Ongetwijfeld is die bewering waar voor enkele buitenlanders en ik betwijfel dat er buiten Nederland en België geen mensen te vinden zijn die niet kunnen praten. 'Stom' betekent namelijk 'niet kunnen praten', al dan niet met doofheid als oorzaak. Mensen die een hekel hebben aan alle buitenlanders behalve hun favoriete Marokkaanse voetballer, hun Thaise masseuse, hun Turkse buurvrouw, hun Poolse schilder, hun Duitse auto, hun Surinaamse schoonmaakster, hun Chinese mobieltje, hun Zweedse woonwarenhuis, hun Franse wijn, hun Belgisch bier, hun IJslandse bankrekening, hun Spaanse vakantie, hun Russische wodka, hun Portugese worst, hun Italiaanse ham, hun Amerikaanse vrienden, hun Afrikaanse handgemaakte soepkom en hun Canadese bevrijders noem ik trouwens dom.

Serieus nemen

Mensen die mijn stukjes 'stom' noemen kan ik dan ook niet serieus nemen. Zelfs niet met de nadruk op dat laatste woord want ik ben 'bezet'. Prima wanneer mensen kritiek hebben (al is dat niet leuk. Wie ben ik om dat te ontkennen?) maar laat hen dan met argumenten komen. 'Dat kan ik veel beter' en dan weigeren in te gaan op mijn uitnodiging om een gastlog te schrijven om dat voor de wereld aan te tonen, is geen geldig argument. Net zo min als 'Je bent een [CENSUUR]'. 'Jouw standpunt klopt niet!' Vertel dan ook even waarom niet. Zou fijn zijn.

Wat is 'dom'?

Natuurlijk heeft iedereen een ander idee van wat 'dom' is. Echt domme mensen bestaan natuurlijk niet. Wel mensen die de zaken vanuit een ander perspectief zien. Dat van een zeeslak bijvoorbeeld. Zo vind ik het dom om sportlui exorbitante sommen gelds te doen toekomen voor iets wat gewoon hun werk zou moeten zijn. In mijn - misschien wat simplistische - optiek kunnen met dat geld heel veel meer mensen geholpen worden dan de lokale dealer van exclusieve sportauto's.

Honkballer Stanton tekende onlangs een contract voor 325 miljoen dollar (Engels). In ruil daarvoor verplicht hij zich de komende 13 jaren bij dezelfde club te blijven spelen. Tot een andere club zijn contract afkoopt natuurlijk. Intussen stierven op de dag dat hij dat contract tekende zo'n 35.000 mensen van de honger.

Hier de reactie van onze bijzonder daadkrachtige minister president Rutte op het feit dat er per dag meer mensen doodgaan aan honger dan per jaar door terrorisme:


Even iets heel anders. Dit stukje zou u eigenlijk moeten horen met een koptelefoon op:

Virtual Barber shop