Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 22, 2011

Poep op de stoep

Het is bijna elf uur des avonds en ondergetekende komt net thuis van een leuke gig in opdracht van leuke mensen voor een leuk publiek. Een geslaagde avond derhalve! Net als gisteren...

Gisteravond was ik door (prettige) omstandigheden later thuis dan gepland en zodoende te laat om een stukje te plaatsen. Daarom is dit vandaag stukje nummer twee...Vanmorgen mocht ik mijn plannen als ondernemer voorleggen aan een aardige dame van het DWI. Resultaat is dat mijn zogeheten BBZ-aanvraag is verlengd. Dat houdt in dat ik nog minimaal een half jaar de tijd heb om aan te tonen dat mijn eigen bedrijf wel degelijk levensvatbaar is.

Na die afspraak ging ik even langs bij een Twitter-vriend voor een persoonlijke "Tweetup" en onderweg genoot ik van een prachtig uitzicht over 't IJ. Ik keek mijn ogen uit naar de schepen, hijskranen en donkere luchten!

Met mijn zoon keek ik onlangs een vermakelijke film met in één der hoofdrollen Daniel "James nep-Bond" Craig.

Voor nep-bont (Niet mijn meest fraaie "bruggetje" tussen twee onderwerpen. Excuus daarvoor.) hoeven er geen dieren te lijden. Voor van die bontkraagjes van stoere jekkers wèl. Al lijken de dragers ervan dat niet te beseffen.

Wat mensen ook niet schijnen te beseffen is dat ook insecten dieren zijn...

Marianne Thieme (fractieleider van de Partij voor de Dieren) zal vreemd opkijken als je haar zou vragen hoe zij muggen verdooft voordat zij ze plet. Voert zij mieren alcohol voordat zij die met de onderkant van haar schoen duidelijk maakt dat zij niet gestoord wenst te worden bij het picknicken? Roept zij bij het zien van een spin (een geleed-potige en geen insect, ik weet't): 'Ach kijk nou wat een schattig diertje?' of roept zij "Ieeekkkss!" en laat zij haar man vervolgens het beestje vermorzelen? Zitten er geplette torren onder haar schoenen of alleen maar kauwgom en resten hondepoep?

Overigens is dat nog immer ergernis nummer één onder Nederlandse (en ook Belgische?) burgers. Des te vreemder dat geen enkele politieke partij het waagt er uitspraken over te doen. Wellicht omdat hondenbezitters vaak ook stemgerechtigd zijn...Kijk, dat een zekere gedoogpartij geen mening heeft over voornoemde vorm van overlast heeft een heel simpele reden: het is niet mogelijk om Moslims ("Honden zijn onrein!") te beschuldigen van het achterlaten van poep op de stoep...

Kerst

Eergisteren bracht ik mijn krukken terug naar de zorgwinkel. Al ruim een week loop ik prima zonder! Nodeloos te zeggen dat ik zeer content ben met het feit dat ik weer redelijk moeiteloos mijn eigen teennagels kan knippen. Wat een genot!

Genieten is helemaal niet zo moeilijk als sommigen schijnen te denken. Om een of andere reden denken sommige mensen dat genot ligt in het bezit van veel geld. Natuurlijk is het fijn om niet op een euro'tje meer of minder te hoeven letten. Maar waarom zou je meer willen als je voldoende hebt? En wat heb je aan die 32.000 euro op de bank als je in't ziekenhuis ligt met een slangetje in je neus? Of als je partner er vandoor is met je beste vriend? En in dat laatste geval: wie mis je dan het meest: je vrouw of je hond?

Nog even een cadeautip: mijn tweede verhalenbundel is speciaal voor deze dagen te koop met maar liefst tien procent korting! Ook te downloaden als e-book zodat u het zeker in huis heeft voor de kerst...