Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 01, 2009

Voordeel

Ben nu toch wel wat moe maar heb lekker spek-pannekoeken gegeten bij m'n moeder en met haar en m'n zoon een potje scrabble gespeeld (en gewonnen met maar liefst 212 punten als eindtotaal!). Hieronder leest U waarom ik ietwat vermoeid ben.

Afgelopen vrijdagmorgen hielp ik een dame met het oprichten van een stichting en 's avonds keek ik een Frankenstein-film uit 1931 in de Oude Kerk waar wij later op de avond optraden in het kader van het Rocketcinema-festival. M'n nicht en haar vriend (Ooit bekend als "Baron von Frankstein"..._ en diverse andere bekenden waren er ook. M'n zoon had z'n vader nog niet eerder zien optreden in een 20 minuten durend stukje waarin die Politie-agent, dokter, cabaret-dancer, cheerleader, hardrocker, non en kip speelde. Nu was dat ook pas voor het eerst. Maar toch.

Zaterdag mocht ik via Amsterdam Beatclub meedoen op het Halloween Hairball-festival in Paradiso in de rollen van beul en later op de avond als hersenchirurg. Gelukkig was er voldoende tijd om collega's aan het werk te zien. Zoals The Testdollies en Dead Elvis.

M'n werk en de arbeidsuren zijn wellicht wat onconventioneel maar ik heb er lol in, maak er mensen blij mee en verdien er deels m'n brood ermee. Klein nadeel is dat ik eerst vanmorgen om zeven uur in m'n bed lag.

Een nadeel van het niet hebben van een baan voor een vast aantal uren per week is dat mensen vaak denken dat ik mij te pletter verveel. Het is gewoon zo dat ik -net als de gemiddelde ambtenaar- ongeveer 5 uren per dag werk. "Wat!?" roept er nu een ambtenaar "Maar ik werk heus 8 uren per dag!" Nou nee. U bent 8 uren per dag aanwezig op kantoor. Ongeveer een half uur per dag is voor koffiedrinken en toiletbezoek, een uur is er voor de lunch en kortere pauzes. Een half uur is voor privé-zaken zoals de eigen e-mail en het bijwerken van de Hyves-pagina. Een half uur is voor het kletsen met collega's en zo verder.

Dit zijn allemaal gemiddeldes natuurlijk en het verschilt vaak per dag hoeveel iemand aan die zaken besteed maar feit is dat ik net zo veel (of net zo weinig, zo U wilt) werk maar alleen maar minder betaald krijg dan de meesten. Wel heb ik meer vrijheid om m'n eigen tijd in te delen. Persoonlijk vind ik dat een groot voordeel.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Qian Xuesen

Deel dit bericht