Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 21, 2012

Nuttige zaken


Wie even wil teruglezen wat wij het afgelopen weekeinde hebben uitgespookt kan dat hier teruglezen...

Warren Buffett was verbaasd te horen dat zijn secretaresse relatief meer belasting betaalde dan haar baas de miljardair. Tekenend voor hen die twee maal modaal of meer aan inkomen ontvangen is vaak dat zij geen idee hebben hoe het is om van minder te moeten rondkomen. Neem bijvoorbeeld presentatrice (en minnares van een bijzonder rijke advocaat) Eva Jinek die het salaris van de Minister President (ruim 160.000 euro op jaarbasis) inschatte als 'een hoger middeninkomen'. Bijvoorbeeld.

Ik pleit ervoor dat de rijkeren een weekje rondlopen als modaal burger zodat zij kunnen ervaren hoe dat is en opeens beseffen dat zij niets te klagen hebben. Laat zo iemand maar'ns een ijsje halen en geconfronteerd worden met het feit dat niet met papiergeld (Met dank aan G.C. Bekker) mag worden betaald maar uitsluitend met PIN of in munten. Dat overkwam mij vandaag. Ook hoorde ik vandaag dat ik een velletje postzegels uitsluitend met contant geld kon betalen. Maar dat kwam omdat de pin-automaat stuk was.

Verder mag de burger de Openbaar Vervoer-chipkaart niet opladen met contant geld, behalve op enkele aangewezen verkooppunten en moet je bij het ene pin-apparaat de pas van bovenaf in het apparaat steken en bij de ander van voren erin schuiven terwijl bij een andere winkel de pas langs de gleuf in de zijkant moet worden gehaald. Terwijl officieel sinds een paar maanden 'overal' op dezelfde manier wordt gepint.

De woningbouw stuurt brieven met de mededeling dat er 'binnenkort een inventarisatie zal worden gemaakt in verband met een project.' Als je dan belt met de vraag om wat voor project het dan gaat is men zeer verbaasd: 'Nou...eh...een voorgenomen project dus...eh...' -'En wat houdt dat project dan precies in?' 'Nou...eh...dat eh...u weet wel...dat er eh...werkzaamheden zullen plaatsvinden....eh.' Goed, mij is het wel duidelijk. Ook dat de overheid graag geld verspilt.

Zo ontving mijn zoon gisteren een brief van het Ministerie van Defensie met de mededeling dat hij in aanmerking komt voor Diensplicht, ware het niet dat jaren geleden de Diensplicht is afgeschaft. Het is maar goed dat in tijden van bezuinigingen duizenden jongelui per jaar die mededeling per brief ontvangen want stel je voor dat het geld voor het versturen van die onzinnige mededeling zou worden besteed aan nuttige zaken!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Robin Gibb