Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, februari 16, 2010

Stierepoep

Gisteren was Dayna jarig en morgen viert zij haar achtste verjaardag met haar vriendinnen. Van harte gefeliciteerd, lieve schat!


Het is lastig om zuinig te zijn op je kinderen. Je zou bijna zeggen dat de enige manier om ze veilig te houden is door ze op te sluiten in de kelder...Zonder gekkigheid: Hooguit kun je ze voorbereiden op de gevaren des levens. Bijvoorbeeld door ze te vertellen over de valkuilen waar je zelf in getrapt bent. Misschien maken ze dan niet dezelfde fouten. Maar fouten maken zúllen ze, hoe zuinig je ook op ze bent...

Wij dienen zuinig te zijn met vers zoet water want als wij zo doorgaan is het op een gegeven moment gewoon op. Nu al zijn er toiletten verkrijgbaar die doorspoelen met regenwater; vrijwel iedereen heeft wel een waterspaarder op de kraan of een waterbesparende douchekop en Brazilianen is zelfs opgeroepen om onder de douche te plassen. Dat scheelt namelijk een keer doorspoelen en dus ettelijke miljoenen liters op jaarbasis, alleen al in Brazilië.

Op zich heeft men een punt. Elke dag douchen is volslagen tegen-natuurlijk en het dagelijks afschrobben van ons natuurlijk vetlaagje op de huid verhoogt zelfs de kans op het oplopen van allerlei van enge ziektes. Vroeger wasten de Nederlanders zich helemaal niet zo vaak maar onder invloed van met name (reclame's van) zeep-fabrikanten raakten wij ervan overtuigd dat lichaamsgeur verderfelijk is. Terwijl juist lichaamsgeur zo'n belangrijke rol speelt bij een partner-keuze.

Nu worden partners vooral uitgezocht op uiterlijk en maatschappelijke positie. Pas na een maand of wat wordt duidelijk wat voor karakter de ander nu eigenlijk écht heeft maar vaak woont men dan al samen. Aangezien de meesten in hun eentje de vaste lasten niet kunnen opbrengen blijft men maar uit een soort gemakzucht bij elkaar. Geen wonder dus, dat het tussen veel stellen niet helemaal botert.

Natuurlijk generaliseer ik hier een beetje maar in elk geval hoop ik U met mijn stukjes aan het denken te zetten.

Veel mensen lopen klakkeloos "wetenschappelijke" artikelen achterna maar vergeten daarbij vaak helaas ook zelf na te denken. Neem bijvoorbeeld de "Schijf van Vijf" die pas na decennia een roemloos einde stierf toen bleek dat de overheid ons gewoon had voorgelogen over deze "beste methode om te zorgen voor balans in het voedingspatroon". Er bleek gewoon helemaal niets van waar!

Nu is er weer heisa over een meneer die beweert dat gletsjers voorlopig helemaal niet verdwijnen. Ik weet echt niet meer welke overheid of wetenschapper ik nu nog moet geloven. Wat is nu de waarheid? Een meneer die er baat bij heeft dat het slecht gaat met het milieu leidde het IPCC project waar het veelbesproken klimaatrapport uit voortkwam.

Grote delen van het klimaatrapport blijken te zijn overgenomen van actiefolders van Greenpeace zonder dat is gekeken naar wetenschappelijke verantwoording. Eén van de belangrijkste conclusies -die van de smeltende gletsjers- is door een "wetenschapper" die daar bijzonder goed voor betaald kreeg letterlijk overgenomen uit de scriptie van een aardrijkskunde-student. Zo worden wij, burgers, glashard besodemieterd. Maar wie moet je nu nog geloven?

Dat vragen ook de Commissie Irak en de Commissie Kredietcrisis zich af. De inval in Irak was een goede beslissing want ook al sterven er nu al bijna meer onschuldige burgers dan onder het bewind van Saddam Hussein, de mensen sterven tenminste wel terwijl ze in een democratie leven. Als ze al worden neergeschoten of opgeblazen (datzelfde geldt voor Afghaanse burgers) dan gebeurt dat vooral en gelukkig door "bevrijders". Mooi toch?

De toezichthouders hadden beter op de banken moeten letten, dan was er geen kredietcrisis geweest. Ja, nog effe. Dat tientallen mensen elkaar overhoop steken op een feest is de schuld van de politie. Als die er bij was geweest om toezicht te houden was er niets gebeurd. Het is allemaal weer één grote hoop stierepoep.

Deel dit bericht