Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juni 04, 2011

Spellen

Boek nummer 7 van dit jaar is Walhalla van Tomas Ross, een spionageroman waar je echt "in" moet zitten om het spannend te vinden. Af en toe tussendoor een paar hoofdstukken lezen werkt niet. De lezer krijgt een interessant kijkje in de wereld van de geheime diensten...

De diensten die ik lever zijn niet geheim (okee, over een privé-feestje van een BN'er had ik beloofd niets te vertellen. En dat doe ik dan ook niet. Maar leuk was het wel...;-)). Zo speelde ik gisteren in een stukje ouderwets theatraal vermaak in een club binnen vijf minuten loopafstand van mijn huis. Het Carnival of Hellucinations trad op in De Nieuwe Anita en werd bijgestaan met de sideshow acts van The Squidling Brothers. Hoogst vermakelijk!

Vandaag met m'n zoon even boodschappen gedaan voor m'n moeder en de nieuwste film over de X-Men bekeken in de bioscoop. Waarover later meer.

U mag ook gerust weten dat ik binnenkort even een dagje op en neer naar Londen mag om kennis te maken met de producent van een aldaar op te nemen speelfilm.

Natuurlijk hoop ik dat ik de rol krijg, al zou dat betekenen dat ik dan zes maanden van huis weg ben. Maar ja, een beetje geld verdienen is toch wel'ns handig...

Vraag maar aan CDA'ers Wim Deetman en Rein Jan Hoekstra. Beiden bleken met hun bijbaantjes erbij meer te verdienen dan "de Balkenende-norm", het salaris van de Minister-President. Dat ex-politici wachtgeld ontvangen wisten we al.

Dat de PVV nu opeens ook tegen is, is nieuw maar wel logisch: de publieke opinie is namelijk tegen en de PVV dus ook. SP'ers weigeren al jaren wachtgeld te ontvangen maar ex-PVV-politici hebben daar beduidend moeite mee. Maar hard roepen dat zij tegen de wachtgeld-regeling zijn lukt ze prima!

Toen de heer Hoekstra vorig jaar teveel had verdiend beloofde hij het teveel ontvangen bedrag terug te storten. Dat is hij "per ongeluk" vergeten. Zoals hij ook "per ongeluk" heeft vergeten op te geven wat hij ontvangt als commissielid die moet onderzoeken hoe het is gesteld met de integriteit binnen een leger-onderdeel. Hoe hypocriet ben je dan!? Dan doe je officieel onderzoek naar integriteit en dan "vergeet" je de inkomsten die je daar uit haalt netjes op te geven...ongelooflijk!

Vermoedelijk zal de heer Hoekstra aftreden voordat een onderzoek naar zijn gedrag kan worden gestart. Dan wordt hij ongetwijfeld bestuurder in het reguliere bedrijfsleven. Daar wordt al helemáál niet gekeken naar integriteit. Lekker makkelijk.

Geert Dales (ex-politicus en nog steeds kandidaat voor een ministerspost) vindt dat hij het als bestuurder van inHolland (die opleiding waarvan veel diploma's niet geldig bleken te zijn omdat het niveau veel te laag was) heel goed heeft gedaan. Hij leverde tenslotte voor 'maar' zo'n 300 euro gemiddeld per maand aan declaraties in. Naast zijn salaris (inclusief bonussen) van ruim 200.000 euro per jaar.

Als ik dan bedenk dat zoon en ik na aftrek van vaste lasten iets minder dan 150 euro per maand hebben voor voedsel, kleding, reiskosten, verzorging en hobbies dan denk ik: die Geert heeft geen benul van de waarde van geld als hij elke maand 300 euro aan lunchkosten heeft.

Indertijd was hij verantwoordelijk voor het hoofdstedelijk metro-debacle de Noord/Zuid-lijn die inmiddels ruim 3 miljard euro kost omdat meneer Dales "een inschattingsfoutje" had gemaakt.

Hij is overigens van de VVD. Voor de Vlaamse meelezers: VVD-aanhangers zijn in principe weinig meer dan PVV-aanhangers die kunnen spellen.

P.s. Foto's van ons optreden als Mini-Kiss tijdens Club XL staan nu op Facebook en een paar foto's van ons optreden gisteren zijn hier te vinden.