Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 27, 2009

Allergie

Omdat ik daar was toen de eerste McDonalds in IJsland pas was geopend deed het bericht dat McDonalds uit IJsland verdwijnt mij meer dan dat van het overlijden van een onbekende.

Hoe erg ook voor de nabestaanden van de 16-jarige jongedame uit Sint Philipsland, het feit dat zij mogelijk misschien eventueel is overleden aan de gevolgen van vermoedelijk de Mexicaanse griep doet niets af aan het feit dat zij dood is.

Had zij haar nek gebroken na een val van de keukentrap bij het lappen van de ramen dan had de rest van het land niet geweten van haar bestaan, laat staan van haar verscheiden.

Natuurlijk, de Mexicaanse griep is een in potentie dodelijke ziekte maar bijvoorbeeld de ziekte "ouderdom" maakt veel meer slachtoffers. Keukentrappetjes trouwens ook.

Als het mijn kind was geweest zou ik echt niet harder huilen omdat het toevallig de Mexicaanse griep is die mijn kind heeft geveld. Heel fijn hoor dat de overheid tientallen miljoenen euro's uitgeeft om ons te vertellen dat je dood kunt gaan aan de Mexicaanse Griep maar waarom besteed diezelfde overheid nog geen tientje aan een campagne om ons te waarschuwen voor de gevaren van ramen lappen?

Dat de farmaceutische industrie flink lobby't in Den Haag en flink verdient aan vaccins tegen de Mexicaanse Griep heeft er natuurlijk niets mee te maken. Toch raar om mensen nu pas te vaccineren; het spul heeft pas effect na ongeveer zes weken terwijl het hoogtepunt van de "epidemie" nu ongeveer zou moeten zijn.

Ze blijven ons trouwens lekker bang maken: Nu weer wordt bekend dat er een onderzoek is gestart naar het verband tussen veel mobiel bellen en en sommige vormen van kanker. Japanse wetenschappers hebben trouwens jaren geleden al aangetoond dat dat verband niet bestaat.

Waarom geen geld steken in een project dat kan zorgen dat iemand die niest de macht over het stuur verliest? Tientallen doden per jaar zijn er zodoende te betreuren door een eenvoudige verkoudheid of allergie.

De brief van vandaag is gericht aan Stichting IJsterk, een welzijnsorganisatie die de administratie (zeer verrassend natuurlijk, denk maar aan bijvoorbeeld Cordaan) niet op orde heeft waardoor buurthuizen zwaar in de problemen komen.

Deel dit bericht