Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 24, 2018

Automatisering

Ooit klaagde men over de komst van machines in de landbouw. Duizenden landarbeiders zouden hun baan verliezen. Ondanks protesten kwamen de machines. En duizenden landarbeiders verloren hun baan.

Ooit klaagde men over de komst van machines in fabrieken. Duizenden fabrieksarbeiders zouden hun baan verliezen. Ondanks protesten kwamen de machines. En duizenden fabrieksarbeiders verloren hun baan.

Later kwamen er banen in industrieën die nog niet bestonden: in de robotica en in de ICT bijvoorbeeld. En data-analisten die betaald kregen om uit te zoeken hoeveel bedrijven konden besparen door mensen te vervangen door computerprogramma's. Nu zijn er computerprogramma's die ook dat werk beter en sneller kunnen doen en raken steeds meer data-analisten werkloos.

Gelukkig was er nog lekker ouderwets menselijke handarbeid die nooit door een robot gedaan zou kunnen worden. Toch? Niet helemaal:Nu rest er nog maar een vraag: wat zullen wij eens gaan doen met al die vrije tijd die wij binnen enkele generaties in overvloed zullen hebben?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/