Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 03, 2014

Alle leuke blanke meisjes heten Sneeuwwitje

Een loopneus van het door opruimen opgewaaide stof, een bezoek aan een woonwarenhuis en vier sollicitatiebrieven de deur uit. En natuurlijk een potje strijken en overleg plegen met opdrachtgevers; Dat is de oogst van afgelopen donderdag. Gisteren mocht ik werken op een burlesque feest: Burlesque Kingdom.
Straks en morgen sta ik mijn vriendin bij op diverse markten en vanavond mag ik weer mensen blij maken op een feest in Amstelhoek : dat wordt weer knallen!

Naar nu blijkt heeft de bekende Amsterdamse crimineel 'Polletje ' (net vrij na 12 jaar cel) het vuurwerkincident tijdens de voetbalbekerfinale tussen Ajax en Pec Zwolle op zijn geweten. Uitsluitend omdat hij en een paar maten nog onderweg waren naar het stadion en een deel van de wedstrijd zouden missen als er geen ordeverstoring zou plaatsvinden. Polletje is blank (en 'dus' Christen) en draagt geen jas met een bontkraagje. Als het aan Geert Wilders ligt mag deze crimineel dus gewoon in Nederland blijven. Hij is natuurlijk een slachtoffer van omstandigheden! Was Polletje getint en waren zijn ouders in Marokko geboren dan was het natuurlijk allemaal de schuld van de Islam. Logisch. Volgens PVV-stemmers.

Als ik Polletje was zou ik trouwens maar snel bankdirecteur worden voordat de schade op mij wordt verhaald. Iedereen weet tenslotte dat bankdirecteuren die betrapt worden op het veroorzaken van financiële schade gewoon hun vak kunnen blijven uitoefenen. Met steun van de overheid zelfs. Mij is het overigens een raadsel waarom mensen types als Martin van der Pol ('Polletje' dus) met geweld willen bestrijden, uitsluitend omdat dat soort lieden geweld blijven verheerlijken en gebruiken want...

Als geweld echt de beste methode is om geweld te beëindigen zou er al lang geen geweld meer zijn.
Toch heb ik inmiddels wat moeite met het onderdrukken van de neiging om zij die roepen: 'Zwarte Piet is racistisch!' op de neus te timmeren. Gaat het dan echt zo goed met Nederland dat het enige waar duizenden mensen zich druk over maken het beschuldigen van een sprookjesfiguur van racisme is? (Of die zin grammaticaal correct is interesseert mij nu even niet.) 22 Mei start de bodemprocedure over de kwestie. Inderdaad: enkele honderden mensen zijn bereid het belastinggeld van alle anderen te misbruiken om een rechtbank uiteindelijk te laten bepalen of een eeuwenoud kinderfeest al dan niet racistische trekjes vertoont.
Ja, Zwarte Piet is zwart. En Sneeuwwitje is wit. Chinezen hebben spleetogen, dikke mensen zijn dik en ik ben klein. En dus? 'Ja maar, als wij Zwarte Piet afbeelden als een meneer met een donkere huid die een beetje dommig doet en met een raar accent praat denken straks alle kinderen in Nederland dat alle mensen met een donkere huid een beetje dom zijn en met een raar accent praten!' Kom op, zeg! Een beetje meer respect voor het intellect van ons kroost, graag! Of denken de voorstanders van 'Iedereen die niet tegen Zwarte Piet is is een racist!' nu echt dat kinderen denken dat elke schattige blanke jongedame Sneeuwwitje heet?

Peaches ('Perzikje' in het Nederlands) Geldof (de dochter van Bob) was een schattig jong blank meisje. Maar echt niet zo heel lief, hoor! En of zij met zeven kleine mannen in een groot eng donker bos woonde betwijfel ik. Zij stierf (net als haar moeder) aan een overdosis heroïne. Omdat zij rijk en beroemd was 'kon zij de druk niet aan'. Was zij onbekend en arm geweest dan was zij gewoon een junkie.
Overigens (even terug naar het onderwerp) zijn diezelfde roepers níet tegen het Sinterklaasfeest wanneer de goede Sint hen door zijn zwarte helpers een cadeautje laat bezorgen. Zo hypocriet zijn zij nu ook wel weer. Misschien wat zwart/wit (ha!) gesteld maar ik meen het en voor zover mij bekend is vrijheid van meningsuiting in dit land een groot goed. Of geldt die vrijheid alleen voor een beperkt aantal meningen? Zo ja, waar kan ik daar een lijstje van vinden?
Het pleonasme van de dag is: een luie kat

Gewoon, omdat ik het een mooi liedje vindt:
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van de 2100 mensen bij een aardverschuiving in Afghanistan