Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 21, 2024

Wat vindt u belangrijk?

Natuurlijk schrijven mensen niet over alles wat hen bezighoudt en maken zij keuzes in wat zij op sociale media plaatsen. Dus blijkbaar is dat belangrijk voor hen. Dus de ene schrijft over een zieke partner, de andere over een beslissing van een voetbalcoach, de ander over eten. Allemaal prima natuurlijk. En als je over het ene schrijft, wil dat niet zeggen dat het andere je niet interesseert. 

Als ik naar mijn eigen stukjes kijk, lijk ik mij druk te maken om gelijke rechten en klimaatverandering. In het algemeen eigenlijk met de wereldpolitiek. Die heeft namelijk invloed op letterlijk alles. 

Maar misschien hebben anderen gelijk en is oorlogsgeweld in Jemen of Oekraïne niet belangrijk, hebben Oeigoeren het aan zichzelf te danken dat de Chinese overheid hen onderdrukt, moest het regenwoud maar eens voor zichzelf opkomen en misschien moeten kindjes op Madagaskar niet zeuren en blij zijn dat zij in elk geval werk hebben tot zij op hun achtste sterven aan leukemie door het mijnen van gevaarlijke metalen voor onze mobieltjes.

Misschien hebben sommigen wel gelijk en worden vrede en gelijkheid zwaar overschat en is het vele malen belangrijker om alle Kardashian's te kunnen noemen op volgorde van geboortedatum. 

Ik wou dat ik het kon, dagenlang chagrijnig zijn omdat mijn favoriete kandidaat niet de seizoensfinale won van Lang Leve The Voice. Stiekem ben ik misschien wel jaloers op de mensen waar dat ene stukje in de Bijbel op doelde: zalig zijn de armen van geest.

Althans, in de betekenis van 'is niet helemaal snugger/weet niet wat echt belangrijk is'. Volgens christenen die niet kunnen verkroppen dat Jezus hen dom noemde, zijn alleen christenen slim en zijn alle anderen dom. Daarom vinden Wedergeboren Christenen zichzelf ontzettend slim. Want zij kwamen er door zelf onderzoek en als volwassene achter dat zij alleen maar naar de hemel konden als zij net zo slim zouden worden als christenen. Maar wachtuseffe...het zijn toch juist de armen van geest die naar de hemel gaan? Klopt. 'Strenggelovige christenen' is een groep 'andersdenkenden': dus wat zij slim noemen is feitelijk dom, arm is rijk, en zo verder.

Persoonlijk vind ik het best vreemd dat er in onze moderne wereld van wetenschappelijke progressie nog zo veel religieuzen zijn. Al kun je natuurlijk best wetenschapper én bijvoorbeeld Boeddhist zijn.

Al bestaat natuurlijk 'de wetenschapper' net zo min als 'de Boeddhist'.

Zo kun je ook al eeuwen niet meer spreken van 'de christenen' of 'de moslims'. Al die eeuwen van ruzie maken over wie er op de 'beste' manier gelooft hebben geleid tot honderden sub-religies. Die zich allemaal afvragen waarom er atheïsten bestaan. 


================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels