Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 08, 2015

De week voorbij

Maandagavond genoot ik van de verplichte rust die de inwijding van een nieuwe broeder met zich meebrengt: een paar uur lang geen internet, geen gesprekken over de toestand in de wereld. Nee, in plaats daarvan gaat het eenvoudigweg om samen zijn. Er waren ook broeders bij uit andere delen van het land. Je kent elkaar absoluut niet maar toch ben je vertrouwd genoeg met elkaar om elkaar van alles toe te vertrouwen.

Wie interesse heeft (niet zozeer om toe te treden maar vooral om vooroordelen te laten wegnemen en een beetje te leren wat vrijmetselarij nu toch eigenlijk is), volgende week maandag is er is 'onze' loge een zogeheten  'Avond voor belangstellenden'. Op deze website kunt u terecht voor meer informatie en eventueel aanmelden voor de avond. Vrouwen kunnen geen lid worden van onze loge maar wel van de Orde van Weefsters (alleen voor vrouwen) of van Le Droit Humain (gemengd)

Dinsdag was ik naar de tandarts, had ik een buurvrouw op de thee, schreef ik een stuk of acht sollicitaties en melde mij aan bij de Voedselbank. Daarna haalde ik een pakje melk (met 35% korting sticker!) bij de Albert Heijn en - hoewel ik daar officieel niet voor in aanmerking kwam - ontving daarbij een moestuintje van de caissière. Misschien zomaar of misschien wel een beetje omdat ik met haar flirtte. Iets wat ik normaliter nooit doe (en mijn vriendin en mijn moeder weten dat ik daar helemaal niets van meen...)

Woensdag had ik helaas nog steeds hoofd-, keel- en spierpijn dus deed ik alleen het noodzakelijke huishouden. En schreef ik een paar sollicitatiebrieven. Ook keek ik een paar oude afleveringen van The Big Bang Theory, deed mijn belastingaangifte en maakte een begin met het te koop zetten van mijn DVD-collectie: mijn winkeltje

Nadat ik donderdag papieren had opgehaald om te administreren werd ik onderweg terug naar huis vergast op een gratis kopje koffie met een heerlijk koekje. De traktatie werd mij aangeboden door een dame van een filiaal van 'Sterdoekoe' (Vrij vertaald). Hoewel zij andere voorbijgangers in het Nederlands aansprak sprak zij mij in het Engels aan. Blijkbaar heb ik geen typisch Nederlands uiterlijk. Of zo. 's Avonds vroeg een jonge dame zich af hoe Pippi Langkous toch zo sterk lijkt op het witte doek en vertelde mij dat haar favoriete muziek de jazzmuziek van Louis Armstrong is. De jongedame is vijf ('Bijna vijfeneenhalf!') en is de dochter van vrienden van mij. Wij gingen gezellig samen uit eten
en waren net op tijd terug voor bedtijd.

Uiteraard probeerde zij het pyjama aantrekken en naar bed gaan uit te stellen want spelen is zo veel leuker. Haar uitstelsmoesje bestond er uit dat zij steeds weer een ander liedje bedacht en zong. Ik stelde haar dus voor een uitdaging: 'Ik denk dat jij geen liedje kunt zingen terwijl jij je pyjama aantrekt!' En voilá...;-)

Buikpijn voorkwam dat ik goed sliep maar toch heb ik vrijdag maar wat aan een kasboek gewerkt en de wandeling gemaakt naar de Voedselbank voor een flinke tas vol gratis eten. Om je kinderen te eten te geven moet je wel eens je trots opzij zetten. De lokatie was een loods, verstopt onder een parkeergarage. Mensen mochten eens zien dat er armoede bestaat in een stad als Amsterdam! Er waren mensen bij die leven aan de zelfkant van de maatschappij ('junks' dus) en er was een blinde mevrouw van middelbare leeftijd die bij geen enkele werkgever nog welkom is, geen zelfstandig werk kan aannemen en daardoor dus afhankelijk is van de Voedselbank. Zij werd netjes begeleid door een vrijwilligster. Hoewel ik het begin van de dag wat neerslachtig was, wist ik mij aan het begin van de middag te herpakken. Misschien dat het positief denken écht helpt want een scenariste nam contact met mij op omdat zij een film wil schrijven met mij in één van de hoofdrollen. Best gaaf!

Uiteraard publiceerde ik weer een verhaaltje op vrijdag en de dag werd beëindigd met een gezellige verjaardag. Zelfs met levende muziek!

Zaterdag waren wij aanwezig op de 'neefjes- en nichtjes dag' bij mijn schoonvader en diens gade. De aanwezigen waren vooral familieleden van haar kant. Leuk om mee kennis te maken! En het eten was fantastisch! Hier de kindertafel:


En hier mijn vriendin met een nichtje en de nieuwe kat van haar vader:

Vandaag hadden wij wéér een jarige: de vier-jarige dochter van vrienden. Onderweg naar de verjaardag in Leiden
(een uitgeputte jarige)
 (Nog even wat hapjes opmaken)
liepen wij even rond in natuurgebied De Vlietlanden:

Daar maakten wij onze eerste duoselfie van dit jaar:
Dit weekend genoten wij ook van het WK langebaanschaatsen in Calgary. Leuk vond ik dat bij de eerste vijf mannen op de uitslagenlijst mannen staan van vijf verschillende nationaliteiten. Heel tof voor het internationale schaatsen! En een Nederlander op plek één. Bij de dames wist Ireen Wüst haar wereldtitel niet te prolongeren. Die ging naar de sympathieke Tsjechische Martina Sablikova.


Bij thuiskomst vandaag wachtte mij een mazzeltje: kaartjes gewonnen voor een lezing!