Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 13, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Update: naar verluidt is men in Aleppo (Syrië) (klik) gestopt met vechten. Als dat fantastische nieuws echt waar is dan kunnen de overlevenden beginnen met de wederopbouw, met hulp van de internationale gemeenschap. 

Speciaal voor mensen die een bloedhekel hebben aan 'die buitenlanders!' is er dit goede nieuws: dit jaar zijn er 22.800 asielzoekers uit Nederland vertrokken waarvan ongeveer de helft volkomen vrijwillig. Nou, daar maakt uw hart toch wel een vreugdesprongetje van, niet? Voor mensen die liever feiten dan angsten vertrouwen zijn hier de (onderbouwde!) cijfers (klik) rond asielzoekers in Nederland.

Dit fantastische nieuws heeft u misschien wel gemist. Misschien zelfs wel omdat u luisterde naar mensen die roepen dat er 'iets' gedaan moet worden aan de stijging van de criminaliteit in Nederland. Jammer dat mensen dat blijven beweren want het is eenvoudigweg niet waar: al jarenlang daalt zelfs het aantal gevangenen in Nederland. Tussen 2005 en 2015 zelfs met een geweldige 20 procent! Jammer dat dit feit (klik) niet nieuwswaardig genoeg is om in het acht uur journaal (de 'mainstream media', kortom 'MSM') te worden gemeld. Waarom zou dat toch zijn?

In Jordanië staat een bijzonder project: een deeltjesversneller met de naam SESAME. Op zich al mooi dat wetenschappers zich bezighouden met het ontrafelen van de geheimen van het universum. Zo komen wij tenslotte ook dichter bij het het oplossen van de conflicten tussen mensen. Écht bijzonder aan dit project is dat er mensen uit Turkije aan werken. En mensen uit Cyprus. Wetenschappers uit Israël werken zij aan zij met vakgenoten uit de Palestijnse gebieden en Iraniërs werken samen met Pakistani. Mensen leren niet alleen het universum kennen maar vooral elkaar. Dat vind ik tof.


Heel begrijpelijk dat mensen denken dat zij niets kunnen beginnen tegen mensen als Donald Trump en al die andere vrouwonvriendelijke racisten: wereldwijd zijn er protesten, demonstraties en negatieve opinie artikelen maar niets lijkt te helpen: de 'TrumpTrain' dendert door. Maar er is ook goed nieuws:
gedachtegoed dat door mensen als Trump wordt aangehangen kan wel degelijk worden bevochten! In dit artikel (Engels) staat hoe dat kan:

Er zijn meer racisten dan alleen Donald Trump,
vandaar de 'lolcat' van deze week:


'Ik discrimineer niet.
Ik heb een hekel aan álle racisten.'

En dan nu een luchtige foto van de broer
van Zwarte Vlek: Maneki Neko

'Hail to the sun!'
(De broers hebben een eigen fanpagina:

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/