Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 16, 2010

Printerpapier

Vandaag lekker bij m'n moeder gegeten en gisteren kwam een huisvriend van de buren langs, op zoek naar drinkbare caffeïne. Je buren helpen met een kopje koffie vind ik gewoon één van die ongeschreven regels van het buren-zijn.

Chauffeurs van touringcars houden zich vaak niet aan de regels. Ik vind dat geen verrassing. Het is namelijk heel simpel: wie zich aan de regels houdt ontvangt een lager salaris. Hetzelfde geldt voor pizza-koeriers; Hoe sneller ze zijn, hoe meer pizza's zij op een dag kunnen bezorgen. Het belonings-systeem moet dus op de schop maar vooral moet er een verandering van mentaliteit plaatsvinden. Niet alleen touringcar-bedrijven en pizza-bakkers maar ook luchthavens en ziekenhuizen moeten af van het idee dat ze de beste, grootste of eerste moeten zijn.

Alsof meer mensen via Schiphol gaan vliegen als in een of ander vakblad staat dat het vliegveld door Japanse zakenvrouwen is verkozen tot meest vrouwvriendelijke luchthaven ter wereld. Of zoiets. Gaan meer mensen hun avond-hap bestellen bij Domino's als uit een test blijkt dat hun koeriers gemiddeld ruim 40 seconden sneller bezorgen dan de brommer-rijders van Pizza Hut?

Gaat U echt liever met Labeto dan met Eurolines nadat U heeft gelezen dat U met Labeto gemiddeld drie minuten eerder aankomt in Salou?

Vroeger waren chauffeurs nog trouw aan het touringcar-bedrijf waarvoor zij werkten. Maar ja, toen kende de directeur hen nog bij naam. Tegenwoordig moeten ze hun personeelsnummer opgeven als ze de baas bellen met een probleem. Natuurlijk heeft men dan geen hart voor de zaak meer. Zo dacht men vroeger: "Wat kan ik betekenen voor het bedrijf?" en denkt men nu:"Wat kan het bedrijf betekenen voor mij?"

Zo zijn er ook mensen die roepen:"Waarom zou ik wat moeten doen voor het tropisch regenwoud? Wat heeft dat regenwoud ooit voor mij gedaan?"

Welnu, dat tropisch regenwoud zorgt ervoor dat jij van dat nuttige spul in je longen kunt zuigen. Verder zorgen tropische regenwouden voor de opslag van broeikas-gassen, komt een kwart van alle ingrediënten voor medicijnen er vandaan, zorgen alle bomen en planten samen voor een groot deel van de wereldwijde regenval en verdwijnt er per seconde een stuk bos ter grote van een voetbalveld.

Bijvoorbeeld omdat mensen graag mahonie-houten raamkozijnen hebben, of teakhouten tuinmeubelen, of mooi wit printerpapier.

Deel dit bericht