Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 03, 2019

De Gele Hesjes zijn ontevreden

De Gele Hesjes zijn ontevreden. Dat is de enige overeenkomst die ik kon vinden tussen de verschillende groepen mensen die een geel hesje aantrekken om op de openbare weg hun onvrede te uiten. Dat, en dat de meesten moeite hebben met de beheersing van hun eigen taal. En dat zij elkaar en zichzelf veelvuldig tegenspreken. En bovendien doorgaans geen idee lijken te hebben van waar zij nu eigenlijk voor of tegen zijn.

Zo vinden de meeste Gele Hesjes dat de belastingen omlaag moeten én dat de overheid meer geld moet besteden aan onderwijs en ouderenzorg. Zouden de Gele Hesjes dan echt niet weten dat onderwijs en ouderenzorg vooral worden betaald uit de belastingopbrengsten?

Niet dat ik de Gele Hesjes belachelijk wil maken maar kan iemand hen alsjeblieft vertellen dat je heel wat serieuzer overkomt wanneer je als groep én één lijn trekt én goed leert spellen. Zeker wanneer je in interviews vertelt dat je tegen buitenlanders bent 'want se sprekuh geeneens goet Hollants!'

Ik overdrijf nu wel een beetje maar het valt op, die slechte beheersing van de Nederlandse taal door Gele Hesjes. In Engeland is dat trouwens niet anders met de Yellow Vests:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/