Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 22, 2020

Geldverspilling

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
=====================================================
Onlangs sprak ik een bijzonder aardige dame. Dat doe ik wel vaker gelukkig, aardige mensen spreken. Hoe dan ook: zij gaf enigszins beschaamd toe haar administratie feitelijk niet bij te houden. Het duurde dus lang voordat zij ontdekte dat het proefabonnement op de sportschool was omgezet in een vast abonnement. 'Maar ach', zo verklaarde zij. 'Het gaat maar om twee tientjes per maand'. Uiteraard mag zij met haar geld doen wat zij wil maar ik vertelde haar toch maar dat €240 op jaarbasis voor veel mensen echt een heleboel geld is.

Zelf geef ik teveel geld uit aan cola, chips en boeken. Ook ga ik liever met de bus en tram dan dat ik opnieuw leer fietsen. Kortom: ik denk dat wij allemaal op onze eigen manier wel aan 'geldverspilling' doen: de ene koopt voor €200 per jaar aan vuurwerk en wordt nagewezen door iemand die zonder met de ogen te knipperen €3000 per jaar aan tabak en alcohol verbruikt of 'voor maar €2500 want het was een aanbieding!' op skivakantie gaat naar Dubai.

Wist u dat het bedrijf achter Candy Crush ruim een half miljoen euro per dag (klik) binnen harkt dankzij mensen die 'voor maar 90 cent hoor!' virtuele muntjes kopen om een niveau hoger te komen in het verslavende spelletje?

Naar verluidt (had even geen zin het artikel erbij te zoeken) geven Nederlanders op die manier - alleen al aan Candy Crush! - zo'n €3 miljoen per jaar uit. En dan hoera roepen wanneer wij 1 miljoen binnenhalen voor het goede doel...

Dan sluipverbruik: 'Och, die paar dubbeltjes dat het kost om de TV op standby te laten staan. Vervelend hoor, om dertig seconden te moeten wachten voor de KPN-digibox is opgestart. Daarom laat ik die ook maar op standby staan. 20 Seconden wachten voor mijn espresso machine is opgewarmd? Brrr! Een nachtmerrie! Telefoon-oplader uit het stopcontact trekken na gebruik? En dan later een hele zweetdruppel kwijtraken om die er weer in te stoppen zeker? Echt niet!'

Het lijkt niet veel maar hier kunt u narekenen (klik) wat het extra energiegebruik u in euro's kost. Kosten voor de planeet nog daargelaten. Ik geef zo'n €25 per jaar uit aan sluipverbruik. U?

Graag uw 'uitslag' in de commentaarsectie onder dit blog, dan gaan we gezellig vergelijken en elkaar tips geven en zo!

 

Meer lezen? Mijn verhalenbundels