Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 06, 2010

Vrije wil

"Pimp je Brein" van Thijs Hannaart is boek nummer 17 van dit jaar en is een verzameling tips om je brein een "boost" te geven. Zorg voor voldoende slaap, ga niet op het laatste moment blokken voor een examen, drink groene thee en nog zo wat.

Wie een beetje oplet ziet soortgelijke tips ook wel voorbijkomen in tijdschriften en op TV.

Vandaag in de supermarkt zag ik ook weer een paar van die bladen liggen. Welnu, heel gediciplineerd heb ik die netjes links laten liggen...

In de rij voor de kassa raakte ik in gesprek met een faun. Nou ja, iemand die afgelopen zaterdag op Valtifest ondermeer een faun speelde.

(Hieronder overigens een paar foto's van dat festival op het Amsterdamse NDSM-terrein.)

En over het spelen van een rol gesproken:

Het schijnt dat Joran van der Sloot weer op de buis was. Naar deze ras-leugenaar luisteren is inmiddels net zo spannend als het kijken naar films als "Titanic" en "Pearl Harbor": Je weet al hoe het afloopt maar op een of andere manier blijf je toch geïntrigeerd.

Als een pijnlijke kies waar je maar aan blijft voelen. Of het kijken naar je teennagel die dreigt los te komen nadat je je teen gestoten hebt. Enfin, U krijgt het beeld.

In elk geval kun je ervoor kiezen een leven te lijden zonder Joran van der Sloot daarin; Gewoon niet kijken als hij op TV is en geen bladen kopen waar zijn leugens in staan. Je hebt het zelf in de hand. Zoals zelfs Joran zijn toekomst in de hand heeft, ook al staat die -wat de rechters betreft- voorlopig vast.

En zo is dat eigenlijk ook: Je toekomst staat vast maar wordt bepaald door je eigen vrije wil.

Deel dit bericht