Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 16, 2022

De mooiste vorm van liefde

Vriendschap is misschien wel de mooiste vorm van liefde. Want die is écht onvoorwaardelijk. Liefde voor een levenspartner is vaak ook prachtig maar als je partner je verrast en je bij thuiskomt na een paar dagen buitenland behang met Paisley motief in de slaapkamer aantreft 


kan dat voor ruzie zorgen. Terwijl je die ene vriend die graag Paisley shirts draagt ontzettend graag mag en glimlacht om zijn voorliefde.

===================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

==================
Ook familieleden kunnen vrienden zijn. Zo kun je het wellicht ontzettend goed vinden met je neef. 
(Ben sinds onze vroege jeugd goed bevriend met mijn neef.
Beetje jammer dat hij in Amerika woont)

Dat zijn vader de broer is van jouw moeder is dan weinig meer dan de manier waarop jullie elkaar ontmoet hebben.

Zelfs wanneer een vriend wat racistische trekjes vertoont en wel eens grapjes maakt over 'luie Surinamers' kun je daar vrij eenvoudig overheen stappen. Maar als je partner haar onvrede uit door niet te praten met de ouders van een vervelende 'hangjongere van Noord-Afrikaanse komaf' maar een emmer water leeggooit in hun brievenbus en hun zoon uitscheldt, kan dat een breekpunt vormen in de relatie. Al ben je nog zo gek op haar.

Het allermooiste is het natuurlijk wanneer je levenspartner niet alleen dat is, maar ook nog eens je beste vriend of vriendin. 

Ja, de 'philia' is een prachtige vorm van liefde. Ook al heeft bijvoorbeeld ook de Eros fijne kanten. De Ludus vind ik ook prachtig maar de Mania dan weer wat minder. De wát? Hier wat uitleg (klik) over de diverse vormen van Liefde die de oude Grieken onderscheidden.  

Hoewel liefde ook voor ellende kan zorgen (jaloezie, de pijn van het verlies van een geliefde, mensen die uitsluitend handelen uit liefde voor zichzelf, et cetera) zou de wereld een heel stuk minder mooi zijn als liefde niet bestond.

Wat vindt u van 'de liefde' en wat is uw ideale vorm?