Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 13, 2024

Bent u conservatief of progressief?

Wetenschap staat open voor nieuwe feiten/data en nieuw onderzoek. Zo komt wetenschap steeds dichter bij de waarheid. Dit in tegenstelling tot religie. Waarin alles vast staat. Vaak op niets gebaseerd, maar wat niet tegengesproken mag worden 'want dan ben je geen ware gelovige'. Met andere woorden: net als de Kerk van Jezus in de beginjaren, zijn wappies gewoon lid van een sekte. Die een religie begint te worden. Kompleet met heiligen. 
=============================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=============================================================
Gelovigen zijn per definitie conservatief. Daardoor houden zij vast aan oude - en vaak achterhaalde - waarden. Dat verklaart waarom iPhone-adapten maar niet kunnen gelovigen dat ook andere telefoons goed kunnen zijn, hebben christenen moeite met moslims en omgekeerd en kunnen patriarchen maar niet verkroppen dat ook vrouwen volwaardige mensen zijn.

Gelukkig zijn er ook gelovigen die niet blijven hangen in het verleden en meegaan in de vaart der volkeren. Zij willen wel degelijk progressie. Maar zo lang de macht in de handen van conservatieven ligt, is die progressie moeilijk te bewerkstelligen. 

Probeer in de katholieke kerk maar eens een vrouwelijke of openlijk homoseksuele priester te vinden.

Natuurlijk zijn er prachtige oude waarden. Maar tijden veranderen. Tot grote frustratie van mensen die willen dat alles 'zoals vroeger' is. Maar vroeger bestond er kinderarbeid, slavernij, was er geen AOW, gingen mensen dood aan ziektes die nu eenvoudig te behandelen zijn, hadden vrouwen geen rechten, was er veel meer armoede en geweld. Dus persoonlijk ben ik blij met mensen die vooruitgang willen.

Maar u kunt daar natuurlijk heel anders over denken. Ik ben benieuwd naar de beweegredenen van conservatieven. Als u conservatief bent, lees ik graag waarom.

Noemt u zichzelf conservatief of progressief? En waarin uit zich dat?