Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 22, 2012

Vervroegde verkiezingen


Vanmiddag waren wij op visite bij de moeder van m'n zoon en straks gaan we eten bij m'n schoonmoeder. Intussen loopt de achterstand aan werkzaamheden lekker op maar goed...morgen is er weer een dag. Waarschijnlijk.

'Te koop: twee uitgerangeerde treinen. Lichte gebruikssporen. Zelf schoon te maken. Te bevragen bij NS of ProRail. Dat weten wij nog niet.'

Bovenstaande advertentie is natuurlijk geheel ontsproten uit het lichtelijk a-typische brein van schrijver dezes.

Natuurlijk schrokken ook wij toen wij vernamen dat ter hoogte van de woning van mijn vriendin twee passagierstreinen frontaal op elkaar waren gebotst. Voor ons betekende het meer dan een reden voor de vertraging die ons ten deel was gevallen na een verjaarsviering in Breda.

Het betekende ondermeer dat alle beveiligingsmaatregelen ten spijt frontale treinbotsingen niet alleen voorkomen in 'achterlijke' landen als India, China en Pakistan.

Maar hoe 'achterlijk' is een bedrijf als het geen back-up heeft voor falende systemen die ten grondslag liggen aan een seinstoring? Als er 70 euro per wissel aan verwarming bespaard wordt 'omdat nachtvorst in Nederland toch bijna nooit voorkomt'? Als er dusdanig bezuinigd wordt dat uit pure frustratie mensen een auto kopen zodat zij nooit meer met de trein hoeven te reizen?

Het lastige van reizen met de trein is dat je niet vroegtijdig uit kunt stappen. Wat dat betreft is het niet hetzelfde als vergaderen over de toekomst van een land. De heer Wilders had met veel plezier ende genoeghen meegewerkt aan een pakket bezuinigingsmaatregelen om pas bij de ondertekening ervan weg te lopen met de mededeling dat hij het achteraf gezien toch niet eens is met een paar punten waar hij eerder geen moeite mee had. Bezuinigen op ouderenzorg bijvoorbeeld.

Maar goed: hij gaat zijn eigen ego liggen strelen bij zijn hoofdsponsors in Amerika ('Lees het boek waarin ik de 'Joden' van Hitler heb vervangen door het woord 'Moslims'!') en laat ons èchte kabinet achter met de keuze: gaan we wel of niet voor vervroegde verkiezingen?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Charles Colson