Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 31, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat steeds meer mensen ervan overtuigd zijn dat mensen die absurde hoeveelheden geld hebben* door gaten in (belasting)wetten relatief weinig belasting betalen en daardoor relatief weinig financieel bijdragen aan de maatschappij. 

*Meestal omdat hun ouders miljonairs waren maar ook wel door zelf hard te werken of door geluk af te dwingen.

Niet alleen mensen zoals u en ik en mensen die veel minder hebben dan wij vinden dat het oneerlijk verdeeld is maar ook een steeds groter groeiende groep miljonairs roept tegen regeringen wereldwijd: 'Verhoog de belastingen voor ons! Gooi die gaten in de wet dicht waardoor met name miljonairs makkelijk belasting kunnen ontduiken!'

Ben benieuwd of de boodschap aankomt in Amerika, waar tweederde van alle leden van de Senaat en van het Huis van Afgevaardigden miljonair is. Gaan die wetsvoorstellen indienen waardoor zij straks een eerlijker deel in belastingen gaan betalen zodat er miljarden meer vrij komen voor algemene steun aan alle burgers of houden zij al hun geld liever in een potje op de Kaaimaneilanden of in dat rare kleine Europese landje dat zo lief is voor buitenlandse investeerders dat het graag een oogje toeknijpt wanneer er 'maar voor een paar miljard, hoor!' een beetje gesjoemeld wordt? 


Flauw zoekplaatje: waar is Billy de Kat?


De lolcat van deze week gaat over lijstjes maken:

'Je weet dat je teveel inplant
als je 'takenlijstje bijwerken'
op je takenlijst zet.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels