Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 31, 2013

Waar geven wij meer aan uit: aan afvallen of vet eten?

De laatste dag van het jaar worden traditioneel jaaroverzichten gepubliceerd. Hier is een hele aardige: http://sargasso.nl/sint-mandela/ En bovendien wordt deze weblogger erin genoemd...;-)

Het waren een paar heerlijke dagen op het Carnivale Festival in Den Haag (Klik hier voor een impressie)! Natuurlijk genoot ik van het samenwerken met mijn 'broer', de Sterkste Man ter Wereld, Wout Zijlstra.

Een mooi moment was voor mij toen ik werd gevraagd MC (Master of Ceremony ofwel spreekstalmeester) te zijn en in die hoedanigheid een avondje Burlesque mocht presenteren:
Maar ook genoot ik van de Wall of Death: waaghalzen die hun motoren langs een steile wand drijven, aangevoerd door Henny - 'Herman Finkers Op Wielen' - Kroeze: 

Voor mij waren deze drie dagen (die onder meer werden bezocht Tante Emma uit Den Haag, oud-collega Herman, collega entertainer Jan de Meesterbarbier en nog wat bekenden uit 'het wereldje') een prachtige afsluiting van het werkjaar. Vanavond ga ik niet werken maar het nieuwe jaar inluiden met mijn vriendin en een paar vrienden. Hier nog even een foto-impressie van het festival, u uitnodigend voor de volgende editie...http://www.partymania.nl/131229_carnivale_denhaag_partymania/index.htm#32

Via deze sympathieke weg wens ik u en uw geliefden het beste voor het nieuwe jaar!
Ook vanavond wordt er weer veel gegeten en gedronken. Leuk voor de horeca en voor de supermarkten maar is al dat eten en drinken eigenlijk wel goed voor ons?
Wanneer je iets consumeert dat 'goed' is voor je lichaam maar je vindt het niet lekker, wordt er niet blij van of zelfs niet goed; is het dan nog wel 'goed'?
Wij geven makkelijk een paar miljoen per jaar uit om af te vallen en tegelijkertijd geven wij ruwweg dezelfde hoeveelheid geld uit aan extra veel en vet voedsel. Beetje dubbel, niet? Die paar duizend euro per jaar kunnen wij eigenlijk makkelijk weggeven aan hen die vrijwel niets hebben of op een spaarrekening zetten voor onze (klein)kinderen. Toch geven wij het liever aan de sportschool, die aardige mevrouw van de Weightwatchers en aan chips en chocolade ijs. 
Onlangs was ik op een feestje waar een groep mensen rondliep die weet waar ik het hier over heb: ongeveer 350 vrouwen. Zij kregen bij binnenkomst twee consumptiebonnen per persoon en hielden zich dus keurig. Tot werd omgeroepen dat alle drank de rest van de avond gratis was. Een uur later wist ik wat erger is dan een zaal vol 350 vrouwen: 350 dronken vrouwen!
Op de feestjes waar ik kom (en vanwege mijn werk als entertainer zijn dat er nogal wat) hoor ik de gesprekken en zie ik hoeveel make-up mensen gebruiken en daarom denk ik te weten dat mensen (relatief natuurlijk) ontzettend veel geld uitgeven aan hun uiterlijk. Maar blijkbaar worden mensen blij van het kopen van een lippenstiftje van 60 euro...
Voor mijn werk is het leuk om in verschillende talen wat te kunnen zeggen. De (vaak internationale) gasten op de feesten waar ik kom stellen het erg op prijs wanneer ik in hun eigen taal 'Welkom', 'Fijne avond!' of 'Ik vind dat je een mooie glimlach hebt. ' zeg.  Dat begrijp ik want hoe leuk zou het zijn als u op een feestje in Letland was tussen honderden vreemde mensen en de lokale ober kijkt u even in de ogen en zegt in bijna accentloos Nederlands: 'Wat zit uw haar leuk vandaag!'?