Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 29, 2010

Natuurlijk

Buurvrouw Linda was zo goed om mij gisteravond laat te vergezellen tijdens een kopje thee in afwachting van mijn zoon die uit school kwam. Uit school? 's Avonds laat!? Yep. Vanwege lustrum-activiteiten hadden de jongelui 's avonds les, in plaats van overdag.

Des middags waren ze masaal in het IJ gedoken vanaf het strand van Blijburg. Reuze gezellig! Vandaag moet die arme jongen helaas naar de orthodontist én naar de kaakchirurg! Je zou bijna medelijden met hem krijgen...;-)

Gisteren een uurtje of wat bezig geweest met het redigeren van m'n eerste eigen boek en vriend Pieter geholpen met een computerprobleempje: zijn mail-programma had van zijn anti-virus programma geen toestemming om het internet op te gaan. Wél veilig, níet handig.

Zoiets als het afsluiten van een regeerakkoord met iemand wiens ideeën totaal niet stroken met de jouwe. Het is veilig omdat je jezelf dan "Minister-president" mag noemen en niet handig omdat Rutte en Verhagen voor elk van hun plannetjes de toestemming nodig hebben van Geert Wilders. Die laatste heeft dan de feitelijke macht in handen; Als CDA en VVD een plan niet aanpassen naar de wensen van Zijne Dictatoriale Blondheid zal er nooit sprake kunnen zijn van uitvoer van die plannen.

Eigenlijk kunnen alleen de CDA-leden op het partijcongres van komende zaterdag roet in het eten gooien van het Kabinet Bruin I. Maar ach, tenzij de nieuwe regering besluit dat de premier voortaan voor het leven wordt gekozen hebben we binnen een paar maanden weer nieuwe verkiezingen. Wellicht nog voor het einde van het jaar.

Ruim voor het einde van het jaar zullen de kompels die al zo lang vastzitten onder de grond in Chili het daglicht weer mogen aanschouwen. Tot grote vreugde van deze mijnwerkers en hun geliefden natuurlijk.

Het is natuurlijk níet natuurlijk om de natuur te helpen. Ingrijpen in de natuurlijke gang van zaken is sowieso niet goed. Moeder natuur pikt dat niet en stuurt dan modderstromen af op dorpen en zo. Zoals recentelijk in Mexico, bijvoorbeeld.

Je kunt verdedigen dat die tientallen doden daar te wijten zijn aan een natuurlijk fenomeen. Mee eens. Zolang je het ingrijpen van de mens als natuurlijk fenomeen ziet. Door met name ontbossing zorgt de lokale bevolking (samen met buitenlandse maatschappijen die hen daarvoor betalen én er zelf geen last van hebben) ervoor dat regen en modder geen natuurlijke tegenstand in de vorm van boomwortels ondervinden. Maar ja, ook het gedrag van de mens is niet minder dan natuurlijk.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Tanja Nijmeijer

Deel dit stukje