Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 30, 2017

Een mogelijke oplossing

De overheid bedenkt van alles om fraude, mishandeling, diefstal en moord te bestrijden en probeert met man en macht wat aan de gevolgen te doen. Maar heeft ook maar één bewindspersoon ooit gekeken naar de oorzaken van ongewenst gedrag?

Voorbeeld: wat is de hoofdreden waarom jongeren rottigheid uithalen? Verveling. Wat deden de meeste jongeren twintig jaar geleden in hun vrije tijd: sporten, lezen en rondhangen in jeugdhonken.

Heeft het dus zin dat de overheid voetbalclubs opdoekt, sporthallen 'vanwege bezuinigingen' sluit en jeugdhonken opheft 'omdat daar zo veel jongeren rondhangen'? Bibliotheken worden massaal gesloten dus is er geen biebjuf meer die zich over een tien-jarig kind ontfermt om hem of haar de liefde voor lezen bij te brengen en die jongeling kan leren dat boeken een vluchtweg uit huiselijke ellende kunnen bieden en soms zelfs een oplossing kunnen aandragen.

In elke gemeente een bibliotheek, een jeugdhonk, een buurthuis, een sportzaal en een bejaardensoos waar verschillende groepen gebruik van kunnen maken. Waar niet alleen de canastaclub zich prettig voelt maar waar ook homoseksuelen zich bijvoorbeeld eenmaal per week in een veilige omgeving kunnen uiten. Waar startende muzikanten voor weinig geld kunnen oefenen in ruil voor minstens tweemaal per jaar onbetaald optreden tijdens een buurtfestival. De bandjes hebben publiek en de organisatie heeft gratis muziek!

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/