Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 21, 2011

JSF

Vanavond weer een leuk entertainment-klusje. In Velsen ditmaal. Ik ben benieuwd!

Het voelt geweldig om weer dingen zelf te kunnen doen, nu mijn been sterker wordt. Een paar minuten per dag doe ik "De Kraanvogel", bekend uit 'Karate Kid' om de spieren en pezen sterker en soepeler te krijgen. M'n hoelahoep-workshop staat reeds ingepland en daarna ga ik op paaldansles: een goeie work-out en wellicht kan ik er nog wat geld mee verdienen óók!

Of is entertainment 'een linkse hobby' omdat het onder cultuur valt? Voor mij maakt het niet uit want het grootste deel van mijn inkomsten haal ik inmiddels uit optredens. Natuurlijk ben ik niet zo nuttig als zij die dagelijks van negen tot vijf naar de klok kijken om te voorkomen dat-ie gestolen wordt. En ook niet zo nuttig als mensen die 'in hun lunchpauze' om half elf 's ochtends dit weblog lezen.

Zonder gekheid: een beetje ontspanning tussen de werkzaamheden door moet zeker kunnen en gemiddeld zijn mensen op kantoor zeker zes op de acht uren produktief. Er wordt dus hard genoeg gewerkt. Maar wat is 'werk' eigenlijk? Valt daar ook het schrijven van stukjes onder? Of alleen als daarvoor betaald wordt?

Steeds minder mensen willen nog betalen voor de stukjes die zij lezen in De Krant van Ingeslapen Nederland. Sterker nog: een zekere GW te V heeft inmiddels gepleit voor een overheidssubsidie voor Het PVV-ledenblad de grootste krant van Nederland 'want de Nederlandse cultuur moet behouden blijven en De Telegraaf is onderdeel van die Nederlandse cultuur.' Ik vind dat verwarrend want ook subsidie op voetbal (€ 300 miljoen per jaar!) moet blijven 'omdat voetbal cultuur is' maar musea moeten weg 'want wat hèb je nou aan cultuur?'

Dat is een vraag die beter gesteld kan worden aan zij die graag 'de graaicultuur' in stand houden. Ook dàt is een onderdeel van de Nederlandse cultuur.

Het zit ook in de Nederlandse cultuur om geld te geven aan goede doelen waar wij zelf uiteindelijk beter van worden. Nu heb ik een dilemma voor u: kunnen we beter ettelijke miljoenen mensen helpen of is't beter om datzelfde geld te gebruiken om een handvol wapenhandelaren blij mee te maken?

Ofwel: als u mocht (en moest!) kiezen...Griekenland of JSF?