Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 29, 2020

Stuur criminelen terug!

Van alle jonge criminelen in Nederland is 50% van Marokkaanse komaf. Reden voor sommigen om te roepen dat álle Marokkanen crimineel zijn. Wat zij vergeten is dat dús 50% van alle jonge criminelen níet van Marokkaanse komaf is. Waarheen moeten die worden uitgezet? Van de harde kern van agressieve Ajax-hooligans is meer dan de helft afkomstig uit streng christelijke geloofsgemeenschappen als Urk.

Volgens PVV-logica betekent dat dat iedereen uit Urk crimineel is. Naar welk land zullen wij hen uitzetten? Grappig in dit verband is dat Urkers al jaren roepen zich te willen afscheiden van Nederland. Dat maakt hen dan buitenlanders. Gaan zij dan een hekel krijgen aan zichzelf?

'Zij passen zich niet aan!' is een veelgehoorde kreet. Vaak klopt dat ook. Maar niet helemaal. Waar mensen ook zijn in den vreemde, het is een bijzonder natuurlijk verschijnsel dat mensen heimwee hebben. Naar hun geboortestreek, naar de lekkernijen uit hun jeugd, naar hun familie...Geen wonder dus dat zij de neiging vertonen in een ander land mensen, etenswaren en evenementen op te zoeken die hen doen denken aan de cultuur die zij kennen.

U bent uiteraard een uitzondering, Want als u naar Hongarije of Canada emigreert zult u nooit meer stroopwafels eten, het Wilhelmus zingen, Sinterklaas vieren of een oranje hoedje opzetten op Koningsdag. Toch?

Nou, nee. Uit recent onderzoek (klik) komt naar voren dat Nederlandse emigranten (ruim een miljoen Nederlanders leven buiten Nederland en zijn dus 'gelukszoekers') erg hard vasthouden aan 'de Nederlandse cultuur'.

In elke cultuur is het normaal om gewoontes uit andere culturen over te nemen. Hoeveel Nederlanders vierden twintig jaar geleden Halloween?
Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/