Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 23, 2015

De week voorbij

Maandag deed ik nog maar even rustig aan: niet dat ik niets deed want er dienen altijd wel e-mails geschreven te worden, sollicitatiebrieven en steunende berichtjes via Facebook en Twitter en zo. En natuurlijk diende er ook het een en ander in het huishouden te gebeuren en ontdekte ik dat de wasmachine helaas niet meer doet wat-ie hoort te doen. Althans, voorlopig. Je kunt dan natuurlijk 'Grumbl, grumbl' roepend door het huis rondstampen. Of je gaat wat doen. Eerst probeerde ik online een oplossing te vinden. Ik maakte de machine open om te zien of ik het probleem zelf kon verhelpen en haalde er zelfs mijn zoon bij. Toen dat ook niet werkte belde ik de vriend van mijn schoonmoeder om gebruik te maken van zijn expertise op het gebied van wasmachines.

's Avonds volgde ik een webinar (een seminar via het web) over...het geven van een webinar. En dan vooral om (nieuwe) klanten te binden.

Dinsdag zag ik de grote grijns van mijn fysiotherapeut, net terug van vakantie, die er verdacht veel van genoot om mij pijn te doen bij het oprekken van wat van mijn spieren en pezen. Blijkt dat ik simpelweg moeite heb met op- en afstappen van de fiets omdat ik de betreffende spiergroepen decennialang niet of nauwelijks heb gebruikt! Rustig weer opbouwen dus, dat rekken en strekken.

Gelukkig vond ik ook de tijd om een uurtje op de bank te liggen met een goed boek.

's Middags was ik bij het voortgangsgesprek over de situatie waarin de moeder van mijn zoon verkeert. Soms gaat het beter met haar maar soms ook niet. Maar over het algemeen is zij redelijk tevreden met haar situatie in het instituut voor psychiatrisch patiënten alwaar zij haar dagen slijt. 'Gezonde' mensen vinden het vaak al moeilijk een zinnige tijdsbesteding te vinden maar voor mensen met een 'psychiatrisch ongelukje' is dat nog net even wat moeilijker.

's Avonds kwam buurvrouw Winonah nog even langs met een klein presentje in ruil voor het in leven houden van haar goudvis tijdens haar vakantie.

Woensdag was dit mijn takenlijstje voor de dag:


Het lijkt misschien aardig wat maar valt eigenlijk best mee. Vind ik. O, en ik had nog een buurvrouw op de thee. Mocht u tekst en/of uitleg willen bij sommige omschrijvingen dan zal ik die geven.

Op het lijstje staat onder meer 'Sail': bij vrienden die een bedrijf hebben aan het IJ mochten mijn vriendin en ik genieten van het schouwspel van prachtige voorbijvarende boten, bootjes, en schepen. En het vuurwerk was een prachtig toetje! Daarna speelde ik sardientjes in de tram terug naar huis met enkele honderden toeristen. Voordeel wanneer het zo vol is in tram of bus: omvallen is niet mogelijk.

Donderdag was ik aanwezig bij een seminar in Hoofddorp
over geld verdienen als zelfstandige. Daarna sprak ik met mensen over een mogelijke werkmogelijkheid en 's avonds in de kroeg in Amsterdam leerde ik wat tips en trucs van een oude rot in het vak van grappen maken op de planken. Zeer verhelderend!

Vrijdag stond ik een paar uurtjes mijn vriendin bij op een markt in Amsterdam Noord.

Een gezellige markt met aardige mensen en stomtoevallig stond zij tegenover een expositie van de fotograaf die jaren geleden een rapportage had gemaakt over mij en mijn zoon.

en het was verder echt zo'n dag dat vrijwel alles mis ging. Voor wie de film kent: denk 'Falling Down' . Natuurlijk kan ik doen alsof het leven mij elke dag vriendelijk toelacht en problemen mij per definitie voorbij gaan maar dan zou ik liegen. Ik zal u de details besparen maar het was gewoon een rotdag. Onder meer door een paar tegenvallers zoals deze onverwachte (verder wel leuke hoor!) fanfare
 Gelukkig kon ik genieten van dit uitzicht vanaf de markt en vanaf de veerpont:


die ervoor zorgden dat ik twee uren te laat thuis was om nog eten op te kunnen halen bij de Voedselbank. Gelukkig is er dan mijn vriendin die mij gewoon even goed knuffelt. Altijd fijn.

Zaterdag kwam mijn oudste dochter voor een weekend bij haar vader en diens wederhelft. Zij had haar gitaar mee en deed voor hoe veel zij inmiddels geleerd had te spelen. Zeer indrukwekkend! Gezamenlijk waren wij die middag te gast bij het geregistreerd partnerschapsfeestje van vrienden van ons.

Bij een feest horen ballonnen:
Familie groepsfoto in de maak:

Hapjes, drankjes, warm weer en aangenaam gezelschap. Terwijl ik 's avonds laat rondliep op een dinnerparty
togen mijn vriendin en haar stiefdochter (naar woord eigenlijk) naar vrienden van ons die een zaak hebben aan het IJ om te genieten van het SAIL evenement.

Zondag sliep ik iets langer door dan mijn vriendin want zij moest vroeg op voor de markt in Leiden. Bij het ontbijt liet ik Eva kennismaken met diverse muziek. Dit nummer bijvoorbeeld:

Dochterlief en ik vervoegden ons later op de dag bij mijn vriendin:
Dit was de kraam:
 Het was bij het Volkenkunde museum, vandaar deze foto's:
 Er was ook muziek:
Mijn dochter en mijn vriendin namen beiden een henna tatoeage:

 Men verkocht er ook lekker bier:
 Thuisgekomen ziet Eva vanaf het balkon van mijn vriendin haar moeder en zus naderen om haar op te halen:


(Geen van de foto's of filmpjes vandaag heeft een nabewerking ondergaan. Op een paar na.)