Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 18, 2012

Lekker

Gisteren nieuwe vrienden gemaakt op een feestje van vrienden van m'n vriendin en vanmorgen voor het eerst sinds tijden weer'ns lekker uitgeslapen. Vanavond lekker gegeten bij m'n schoonmoeder en geprobeerd een foto vanaf m'n mobiel op Twitter en Facebook te zetten. Maar niet geheel zonder moeite. Afijn: dat is maar een klein probleem vergeleken met de almaar stijgende kosten van levensonderhoud.

Een pakje sigaretten wordt ook weer duurder. Dit keer vanwege de gestegen kosten van tabak waarvan de prijs op de internationale markt is gestegen. Vreemd genoeg blijft onze zuiderburen vooralsnog een prijsverhoging bespaart; in België zijn de prijzen op de wereldmarkt dus niet gestegen. Is er wellicht een economoom onder de lezers die mij dit verschijnsel kan uitleggen?

Bij mij komen de woorden 'diefstal' en 'oplichting' boven drijven. Een gevoel dat ik ook heb met bezineprijzen: de kosten van olie worden internationaal vastgelegd en de benzineprijzen zijn er aan gekoppeld. Toch betaalt een Amerikaan voor een gallon (ruim 5 liter) benzine ongeveer evenveel als wij in Nederland voor een liter. Persoonlijk vind ik dat onbegrijpelijk. Net als verreweg de meeste overheidsbezuinigingen.

Nog een voorbeeld van verkeerde bezuinigingen: McDonalds had geen behoefte om een gecertificeerd vertaalbureau in de arm te nemen en vroeg blijkbaar een stagiair om een nieuwe reclame-boodschap te schrijven. Volgens die reclame op televisie kan de consument voortaan bij de fastfood-gigant terecht voor Milk Shakes. 'Geschudde melken'? Wat zijn dat nu weer? Vermoedelijk bedoelde men Milkshakes. En die zijn best lekker.

Vandaan staan wij stil bij het overlijden van John Demanjuk en Koning George Tupou V

P.s. Hierbij de bewuste foto, eerder deze avond genomen: