Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, januari 28, 2017

Zaterdag's cursiefje: Nice (#Column)

Een paar dagen voor de start van 'de Tour', zomer 2015, was ik in Utrecht en zag dat de stad al volgeladen was met gelegenheidswielrenners. Één daarvan tikte al fietsend zijn maat aan: 'Moet jij es effe opletten!' Vervolgens maakt hij extra vaart, draait zijn stuur met een plotselinge ruk en raakt met zijn voorwiel doelbewust en opzettelijk een duif.' De maat glimlacht breeduit: 'Nice!'

Inderdaad betrof het van die echte criminelen: blanke Hollandse christenen van in de dertig met bierbuik en zonder bontkraagje. Waarom ik dat vermeld? Als tegenwicht voor al die sukkels die zo graag roepen: 'Ja hoor, wéér van die lichtgetinte Marokkaanse moslim jongeren met een bontkraagje!' Zolang er mensen zijn die dat doen, doe ik het tegendeel. Gewoon om hen te laten ervaren hoe belachelijk dom, racistisch en polariserend hun gedrag is.

Overigens heeft de duif het voorval overleefd. Ik zal hier niet schrijven wat ik de twee 'wielrenners' nariep maar dat is omdat ook minderjarigen dit weblog lezen.

====================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht