Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 12, 2013

Verdedigen

In het kader van Moederdag bezochten wij vandaag eerst mijn moeder en daarna die van mijn vriendin. De moeder van de twee vermiste broertjes van wie de vader zelfmoord heeft gepleegd zal zeker weten geen leuke Moederdag hebben beleefd. Natuurlijk zijn er overal al mensen die klaarstaan met hun oordeel over de vader dan wel over zijn ex-vrouw maar zelf wacht ik met een oordeel vellen voordat alle feiten bekend zijn.

Vrijdagmiddag bezochten wij de Ferman's moeder op haar nieuwe woonstek aan de rand van de stad om daarna door te gaan naar een verjaardag en 's avonds te genieten van lekkere (maar dure) hapjes bij De Rollende Keukens. Een afspraak de volgende morgen ging niet door en daardoor kon ik die avond een borreltje te veel drinken.

Donderdag nog even genoten van een lekkere avondwandeling maar vrijdagmorgen onderweg naar aquajoggen leek het opeens weer herfst. Dankzij aquajoggen is de balans in mijn lijf weer aan het herstellen na mijn heupoperatie van anderhalf jaar terug. Sowieso kom ik weer wat meet in balans. Ook emotioneel. En dat is fijn.

Net als onszelf verwennen. Onlangs kochten wij een heuse nieuwe televisie nadat wij vijf jaar lang de computer-monitor misbruikten als televisiescherm. TV-kijken wordt opeens plezierig en misschien ga ik dat wel vaker doen! Wij ontdekten ook dat een oude spelconsole kan worden aangesloten op het nieuwe apparaat en vooral mijn zoon vermaakte zich met het bijkans antieke 'Pole Position'. Goed, onze bankrekeningen staan nu in de min maar soms is het fijn er even niet aan te denken dat je eigenlijk weinig te besteden hebt.

De Nederlandse burger heeft steeds minder te besteden. Om de burgers te "helpen" hebben de VVD en de PvdA samen iets bedacht: 'Laten wij nog meer bezuinigen zodat men nóg minder te besteden heeft!' Volstrekt bezopen natuurlijk want iedereen die in de tweede klas van de middelbare school het vak Economie heeft gevolgd weet dat je de economie alleen maar stimuleert met investeringen. Maar leg dat maar eens uit aan een paar heren die met een 'Sociaal akkoord' (Wat is er eigenlijk precies sociaal aan?) hebben afgesproken dat er enorm moet worden bezuinigd. Gek is dat: politici hebben doorgaans geen enkele moeite met het breken van beloftes (Weet u nog Wilders met zijn:'Als het aan de PVV ligt zal de JSF er nooit komen!' om een paar maanden later een gedoogakkoord te tekenen waarin men voorstelde een tweede testtoestel te kopen. Bijvoorbeeld.) maar zo'n regeerakkoord is opeens heiliger dan de Bijbel!

In Amerika worden Bijbelse waarden met hand en tand en te vuur en te zwaard verdedigt. Uiteraard lijdt dat tot excessen. Zo mogen kinderen daar het kinderboek 'Koning en Koning' niet lezen want dat gaat over een koning die een koningin mag uitzoeken maar thuiskomt met een koning en homoseksualiteit is in 'het land van de onbegrensde mogelijkheden' een reusachtig taboe. Ook mogen er geen kinder-surprise eieren worden verkocht 'want kinderen zouden eventueel misschien kunnen stikken in de kleine puzzeldeeltjes.' Bepaalde versies van het sprookjesboek Roodkapje zijn verboden want in het plaatje op de voorkant loopt Roodkapje met een fles wijn in haar mandje voor oma en 'stel je voor dat kinderen zien dat mensen wijn drinken. Dan gaan zij dat misschien zelf ook doen!'

Maar de verkoop en het gebruik van semi-automatische wapens wordt bij voorkeur aangemoedigd 'want daarmee kunnen wij op scholen kinderen verdedigen!' Laatst nog schoot een jochie van 5 zijn zusje van 3 dood met zijn exemplaar van 'My First Rifle'. Ja, dat bestaat! Volgens zijn tante was dat 'de wil van God'. Dat is van een soort logica waar zelfs enkele PVV-stemmers de wenkbrouwen bij optrekken: 'Huh!? Dus boeken worden verboden omdat kinderen daardoor beschadigd kunnen raken maar wapens zijn juist tof?' Rare jongens, die Amerikanen en hun 'Bijbelse waarden'! Zelfs al ben ik hen dankbaar voor hun aandeel in de bevrijding van Europa. Al waren het Canadezen die Amsterdam bevrijdden. Maar dat terzijde.

Maar er is hoop voor het land van FoxNews en Coca Cola! Zoals blijkt uit een toespraak van politicus Brian Sims: 'Met de hand op de Bijbel zworen wij de Grondwet te verdedigen; wij zworen niet met de hand op de Grondwet om de Bijbel te verdedigen!'