Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 12, 2014

Verbieden helpt niet

Vandaag was ik bij mijn boekhouder langs en vanavond mag ik een avond presenteren over het idee 'Fountainhouse'. Dat wordt vast weer interessant! Nadeeltje is dan wel dat ik redelijk laat thuiskom en morgenochtend zes uur de deur uit moet om op tijd te zijn voor een afspraak.

Nadeeltje als je tien dagen achter elkaar nauwelijks thuis bent ('s ochtends om tien uur de deur uit en 's avonds half twaalf thuis komen) is niet alleen slaaptekort (gemiddeld zes uren per nacht is net even te weinig voor mij) maar ook iets te weinig tijd om het huishouden bij te houden. Gisteren dus niet alleen de lunch genoten bij mijn moeder en koffie gedronken bij buurvrouw Angélique, maar ook gestofzuigd en de badkamer schoongemaakt en zo. Erg nuttig! Wat met de huidige zomerse temperaturen ook erg nuttig is is water, een bijzonder praktisch chemisch goedje. Ja, water (H2O) is een chemisch product.

Wat als ik u vertelde dat er een chemisch product bestaat dat bijzonder slecht is voor de gezondheid bij inname, waar zelfs elk jaar ongeveer 2000 mensen aan sterven. Alleen al in Nederland!? Het gif is zó verslavend dat ongeveer een half miljoen Nederlanders (op een totaal van nog geen 17 miljoen) niet meer zonder kunnen leven. Het is bovendien zó goedkoop dat ook onze kinderen er makkelijk aan kunnen komen en media vertellen ons kroost dat het goedje lekker is en dat je er pas bij hoort als je het ook gebruikt.

Natuurlijk zou u willen dat de overheid de productie, de verkoop en het gebruik aan banden zou leggen! Toch? Al is het maar omdat door het verbod het aantal verkeersdoden met een kwart zou afnemen.

Toch doet de overheid niet heel veel om het gebruik van alcohol tegen te gaan. Daarbij vergetend dat dankzij de accijns alcoholverkoop niet alleen lekker veel geld in de staatskas oplevert maar vele malen meer kost aan gemiste arbeidsuren, het behandelen van kapotte levers en levens en begrafenissen en crematies. En dus ook aan belastinginkomsten. Die ruim 2000 doden per jaar zullen namelijk nooit meer belasting betalen...Gelukkig drinkt u alcohol alleen maar uit gezelligheid en bent u verstandig genoeg om niet te drinken vlak voordat u gaat autorijden. Het zijn uitsluitend en altijd ánderen die er een zooitje van maken, toch?

Natuurlijk zijn drugs slecht dus willen wij niet dat onze kinderen heroïne en alcohol (twee bijzonder verslavende harddrugs) gebruiken. En dus verbieden wij hen dat. En helpt dat? Voordat u die vraag beantwoord wil ik u vragen deze vraag te beantwoorden: heeft u zich zelf uw hele leven keurig aan alle regels gehouden en nooit iets gedaan dat u verboden was?

Iets wat misschien niet iedereen weet: niet elke Indo praat tegenwoordig als Wieteke van Dort's Tante Lien of als Ricky Risolles.