Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 11, 2019

Leeft u volgens een motto?

Met mijn werk bij een brouwerij (€900 per maand) en af en toe een entertainmentopdracht (€200-300 per maand) red ik het om mijn vaste lasten en boodschappen te betalen en zelfs af en toe een beetje opzij te leggen. Mijn spaargeld is op. Dat verbruikte ik met het bezoeken van familie in Amerika en Canada vorig jaar en was welbesteed.

Stel je voor dat je een smak geld hebt maar dood bent voordat je het kunt gebruiken voor iets leuks? Ik kende een man: decennialang keihard en veel gewerkt 'want geld'. Hij zou het gebruiken voor een fantastische wereldreis. Letterlijk de dag van vertrek kreeg hij een beroerte en kon niet eens meer praten of zelfstandig plassen. Geen reisverzekering afgesloten 'want dat is duur' dus al zijn spaargeld was opperdiepop.

Een andere man dan, met minder geld: vrolijke man die een dubbel gehandicapt kind opvoedt met daarin veel plezier voor beiden. Op een dag voelde hij zich wat grieperig, ging even liggen en werd niet meer wakker. 47 Jaren jong. Boem! Weg. Het kan ons allemaal overkomen en daarom geniet ik liever vandaag dan morgen. 'Leef elke dag alsof het je laatste is maar houd er rekening mee dat er nog eentje komt' is het motto waarnaar ik probeer te leven.

Leeft u volgens een motto?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht