Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 28, 2024

Het is discriminatie!

Leeftijdsdiscriminatie zou verboden moeten zijn. Ook al is dat al zo volgens de Grondwet, in de praktijk is het nog volstrekt normaal om mensen anders te behandelen dan anderen. Op geen enkele andere grond dan hun leeftijd. Iemand van 22 met een eigen woning krijgt voor hetzelfde werk een lager salaris dan iemand van 26 die nog bij de ouders woont. Daarnaast is er een vrij grote groep die zelfs nog nooit gewerkt hoeft te hebben om toch een behoorlijke uitkering te ontvangen. Zonder sollicitatieplicht! Het enige dat zij voor het ontvangen van dat 'basisinkomen' hoeven te doen is te blijven ademhalen tot zij 67 zijn.

Ontzettend oneerlijk natuurlijk. Met name tegenover mensen die jonger zijn dan 67.
Ken inmiddels zelfs een paar VVD'ers die het daar mee eens zijn en steeds meer mensen die niet populisten napraten zijn voorstander van een Basisinkomen voor iedereen. Eigenlijk een soort van AOW zonder leeftijdsgrens; wie wil en kan mag bijverdienen bovenop een leefbaar basisinkomen. En dat geld gewoon houden, zonder dat er ambtenaren betaald moeten worden om die bijverdienste in te houden op iemands uitkering.

==============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=============================
Bijstand is vooral een duurdere regeling dan AOW vanwege alle controles en betutteling. Waarom zou iemand van onder de 67 wél criminele intenties hebben en een bejaarde níet? 

Denkt u net zoals VVD en CDA dat elke bijstandsouder vaak de boel oplicht en elke bejaarde een heilige is? Logisch dat VVD en CDA denken dat iedereen met een uitkering fraudeert, hun eigen politici doen dat namelijk het meest van elke (beroeps)groep. Zoals de waard is...

Zou u - zoals een vrij grote groep in Nederland - óók wel netto meer dan €1400 per maand van de belastingbetaler willen krijgen zonder er ook maar iets voor te hoeven doen?