Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 21, 2015

'Alles is de schuld van buitenlanders'

Niet nuttig voor economie

Volgens minister Kamp (Economische Zaken) zijn mensen die niets bijdragen aan de economie niet nuttig. Dat zullen kinderen, bejaarden, werkloze vrijwilligers en zwaar gehandicapten niet fijn vinden om te horen. Nadere beschouwing leert dat deze VVD-meneer uitsluitend donkere buitenlandse mensen bedoelt wanneer hij spreekt van mensen die niet nuttig zijn. Dat maakt deze man een racist. Een naar woord maar ik weet geen term die beter omschrijft hoe iemand genoemd moet worden die een hekel heeft aan een groep mensen, puur vanwege de kleur van hun huid.

Volgens aanhangers van de VVD zijn asielzoekers de oorzaak van onze gestegen zorgkosten en de krapte op de huizenmarkt. In werkelijkheid is het juist de VVD die beide zaken veroorzaakte. Echt waar. (Lees het artikel maar waar de link naar verwijst! Als u tenminste écht wilt weten of vluchtelingen of de VVD slechter zijn voor uw portemonnee.) Van alle Syrische vluchtelingen wordt momenteel 97% opgevangen in de eigen regio. Precies wat de VVD zegt te willen. http://www.nu.nl/politiek/4016524/vvd-wil-europese-buitengrenzen-sluiten-asielzoekers.html

Mensen meten vaak ook graag met twee maten: wat voor donkere vluchtelingen geldt, geldt blijkbaar niet voor blanke vluchtelingen. Daarom stelde ik via Twitter de vraag: Waarom werden indertijd vluchtende Joden niet 'opgevangen in de regio' maar zonder overleg in Palestina geplaatst? Daarmee verweest ik naar een website waar men - zonder een zijde te kiezen! - probeert het conflict in de regio te verklaren: http://www.israel-palestina.info/geschiedenis_israelisch-arabische_conflict-html/

Hier overigens een fantastisch positief bericht over het nader tot elkaar komen van de twee groeperingen die gezworen vijanden schijnen te zijn: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4167150/2015/10/20/Korting-voor-Joden-en-Arabieren-die-samen-eten.dhtml Met dank aan webcollega Mario!

Tsunami

'Dat komt maar hier zonder de taal te spreken om te profiteren van wat wij bereikt hebben en vertelt in het thuisland dat het bij ons zo fijn is waardoor er nóg meer komen! Wanneer doet iemand eens iets aan die tsunami van toeristen?' (Zelfbedacht grapje. Vindt u'm leuk?)

Voor mensen die lezen en nadenken erg vermoeiend vinden: hier een bijzonder handig overzicht met gewoon de kale cijfers over vluchtelingen.

Grieken bij de EU

Ondanks waarschuwingen van economen was in 2000 zelfs de heer Wilders vóór toetreding tot de Europese Unie door Griekenland. Nu eist diezelfde meneer (en zijn volgers overigens ook) dat Griekenland de schuld aan Nederland van €12 miljard zo snel mogelijk aan ons terugbetaalt. Misschien kunnen wij dat bedrag alsnog laten ophoesten door banken en verzekeraars Fortis, ABN AMRO en ASR die 'wij' met in totaal ruim €28 miljard hebben gered van hun eigen mismanagement? Of is het gewoon makkelijker om Griekse burgers lastig te vallen dan een paar directeuren van multinationals? Of misschien kunnen wij de subsidie afschaffen voor mensen die iets willen kopen maar zich dat eigenlijk niet kunnen veroorloven en dus vinden dat alle andere Nederlanders dus maar wat belastinggeld moeten inleveren zodat zij subsidie kunnen krijgen? Of wel: is het misschien een idee om de €17 miljard (...) per jaar kostende Hypotheek rente Aftrek (HRA) af te schaffen?

Asielzoekers

'Steeds meer winkels sluiten de deuren en steeds meer mensen raken werkloos. Dat is niet de schuld van de recessie of van slecht functionerende bankdirecteuren maar natuurlijk van asielzoekers. Dat zijn namelijk buitenlanders en alles is de schuld van buitenlanders. Volgens de fractieleider van een grote Nederlandse regeringspartij die 'Vrijheid' in de naam heeft staan zijn vluchtelingen geen mensen. Hij vindt dat een feit. Ook dat strijders van IS zich vermommen als vluchteling is een feit. Een feit waar absoluut geen bewijzen voor zijn maar toch.

Voor wie het écht interesseert: hier de rekensom die aangeeft wat asielzoekers aan geld kosten. (Voor de gein is hier het kostenplaatje van alcohol)

Even tussendoor een goed stuk van Walter over democratie en waarden en normen en zo. Met name voor racisten, angsthazen en doemdenkers zeer de moeite van het lezen waard. Aan racisten alvast mijn excuses voor de soms wat 'moeilijke woorden' die in het artikel staan. https://wltrrr.wordpress.com/2015/09/28/het-verzet-of-hoe-nederland-zich-bevrijdt-van-de-inhoud/

Mensensmokkelaars

Hoe halen zij het in godsnaam in hun hoofd? Eerst veroorzaken zij met opzet een burgeroorlog in hun land, dan kijken zij toe hoe hun dochters worden verkracht en hun zonen vermoord. Vervolgens vluchten zij doelbewust de bossen in om wekenlang in doodsangst en met nauwelijks eten te leven. Vervolgens staan zij welwillend toe dat mensensmokkelaars hen beroven van hun laatste bezittingen en trots om in lekke bootjes de reis te aanvaarden naar ons land. Zij verwachten welwillend onthaald te worden maar spreken niet eens onze taal! Soms zelfs na drie weken nog niet!

Bovendien zitten er stiekem IS-strijders tussen de bootvluchtelingen! Echt waar want dat heb ik zelf gelezen, al ben ik dan even vergeten waar precies. Maar ik had de link naar het artikel bewaard maar helaas is mijn computer gecrasht maar is het mij gelukt alles weer terug te halen, zelfs de favorieten in mijn browser, behalve dan gek genoeg die ene link!

Want ja, die IS-strijders gaan stiekem óók de oceaan op in gammele bootjes met nauwelijks eten en drinken en wekenlang in hun eigen uitwerpselen liggen en vervolgens honderden kilometers lopen op blote voeten met een kind in de armen en onder prikkeldraad doorkruipen waarna zij in Hongarije door de politie in barakken worden gestopt en vervolgens uit het raam klimmen en ontsnappen, op dorpspleinen gaan blokfluit spelen om geld te verdienen voor de trein naar Duitsland waarna zij naar Nederland doorstomen, ergens in Friesland of Groningen of zo worden geregistreerd, na een paar maanden een huisje krijgen toegewezen maar nog geen werkvergunning en uiteindelijk Nederlands leren en het baantje inpikken van een goudeerlijke Hollander waarna zij met een Hollander gaan trouwen, een kindje krijgen met als bedoeling met dat kindje later naar de Ballenbak in Alblasserdam te gaan in een Boerka zodat niemand de bomgordel ziet die zij om hun middel hebben waarmee zij dan zichzelf en maar liefst drie onschuldige Hollanders opblazen uit naam van Allah! En daarom is de brandweerwagen rood moet de Islam worden verboden.'

Werkweigering

Hier het waargebeurde verhaal van een grote groep economisch vluchtelingen: zij trokken massaal naar een land waar zij de taal niet spraken alleen maar omdat zij hoopten daar meer luxe te kunnen krijgen dan in het land van herkomst. De schande! (Wel echt even het artikel lezen waar ik naar verwijs, hoor. Ik doe al dat uitzoekwerk heus niet uitsluitend voor mijn eigen plezier.)

Samenvattend: deze vluchtelingen gingen uitsluitend voor economisch gewin, vertrokken onvoorbereid en verreweg de meesten spraken de taal niet die werd gesproken in het nieuwe thuisland. Volgens PVV-normen gaat het hier dus om tuig.

En dan zouden wij in Nederland economisch vluchtelingen welkom moeten heten?

Zij weigeren te werken, alleen maar omdat zij van onze regering geen werkvergunning krijgen en na maximaal 16 weken terug moeten naar het land van herkomst. Wat een flauw excuus om niet te werken, zeg! En dan komen zij hier om onze baantjes in te pikken en dan doen zij dat niet eens!'

'Dus jij vindt dat asielzoekers moeten werken en niet mogen werken?'

-'Eh...ja...nee...eh...nou ben ik in de war!'Waarom vluchten in plaats van vechten?

Sterk punt van een zeer gewaardeerd lezer van dit weblog: 'Wat doen al die sterke jonge mannen als vluchteling? Waarom blijven zij niet in eigen land om de troepen van IS en Assad te bestrijden in Syrië? Heel eenvoudig: zij maken geen kans. IS en Assad worden militair en financieel gesteund door landen als Saoedi-Arabië, Engeland, Rusland en Duitsland en met een paar stenen en je blote handen begin je daar bijzonder weinig tegen. Wachtuseffe: Engeland en Duitsland? Jazeker: die landen leveren vooral communicatiemiddelen aan 'Syrië' en helpen daarmee de bevolking uit te moorden. Binnenkort zullen Engeland en Frankrijk ook wapens sturen aan 'de rebellen' want iedereen weet dat je met nóg meer geweld een gewelddadig conflict nog sneller oplost. De regeringstroepen krijgen hun wapens van Saudi Arabië en Saudi Arabië koopt tanks van onder meer...Nederland! Maar wie zijn die rebellen dan? Dan zijn de strijders die vechten tegen de troepen van Assad. IS vecht tegen Assad. Die wapens gaan dus naar IS? Eh...

Nazi's

De vraag kan ook worden gesteld aan Nederland: waarom vocht men niet tegen de Nazi's maar vluchtte naar Engeland en dook onder? De Nederlandse regering en het Koningshuis voorop overigens. Dat niet alle vluchtelingen arme sloebers zijn zonder een cent te makke bewijst toenmalig Koningin Wilhelmina. Die was toch echt aardig bedeeld. De meeste sterke jongemannen in Nederland doken liever onder dan zich te onderwerpen aan of te verzetten tegen de Nazi's. Net als vandaag de dag in Syrië waren er ook in Nederland indertijd mensen die zich verzetten. Door het verspreiden van kranten, het namaken van voedselbonnen en persoonsbewijzen en zelfs door af en toe een Duitse soldaat of NSB'er om zeep te helpen. Ook streden zo'n 25.000 Nederlanders gewapenderhand ten tijde van het Verzet. Aan de kant van de Duitsers weliswaar maar dat niet terzijde.

Even voor de angsthazen:

Het is niet waarschijnlijk dat alle Syrische vluchtelingen naar Europa komen want de mensensmokkelaars eisen geld en de meesten hebben daar niet voldoende van. Die blijven daarom hangen in vluchtelingenkampen in de regio. Dit even voor hen die graag schreeuwen dat het maar 'in de regio' moet worden opgelost: ruim 80% van de vluchtelingen wordt daadwerkelijk opgevangen in de regio. Maar voelt u zich gerust vrij om te geloven wat Wilders zegt in plaats van uw mening te baseren op feiten. Wees blij dat u leeft in een land waar u niet de tong wordt uitgerukt voor het glashard verkondigen van (andermans) leugens.

Tot nu toe zijn er ongeveer 250.000 Syrische vluchtelingen in geslaagd om Europa te bereiken. Dat zullen er ongetwijfeld meer worden, want dit conflict houdt nog wel even aan.

Laten we even uitgaan van het dubbele aantal dat Europa bereikt. Dan zouden we het hebben over een half miljoen mensen op een totale Europese bevolking van 500 miljoen.

Dan hebben we het over 0,1% op de hele Europese bevolking. Als je die een beetje slim spreidt, zeg 1 gezin per dorp, dan is dat best te managen. Per dag komen zich meer yuppen in een gemeente vestigen dan per jaar vluchtelingen. Ik bedoel maar.

(Bron: Sargasso)

Dilemma

Momenteel zit de PVV (Wilders dus want de PVV heeft geen andere leden en eventuele bestuursleden die het niet volledig met hem eens zijn gooit hij uit de partij) met een dilemma: de partij is namelijk tegen bemoeienis van de EU maar ook tegen asielzoekers. Maar nu de EU de grenzen wil sluiten voor alle asielzoekers heeft de PVV geen andere keuze dan het eens te zijn met het voorstel van de EU. 'Wij zijn fel tegen de EU maar in dit geval voor de EU!' is moeilijk te verkopen als mening. Zelfs aan mensen met een IQ van onder de 90. Op de vraag: 'Bent u voor of tegen de EU?' is Wilders nu verplicht te antwoorden met: 'Ja.'

Reactie Rutte

Overigens is hier de reactie van minister president Rutte op het nieuws dat miljoenen mensen vluchten, tienduizenden sterven en duizenden in kampen worden opgesloten in 'gastvrije' landen:


Voor mensen die zich de situatie in Syrië niet kunnen voorstellen en vinden dat die vluchtelingen best in eigen land kunnen blijven:Hier is Soul Asylum met 'Runaway Train'