Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, maart 04, 2017

Zaterdag's cursiefje: leeftijdsdiscriminatie (#Column)

Bij de Albert Heijn zoekt men personeel van niet jonger dan 16 en niet ouder dan 18 jaar. Logisch, want dankzij onze overheid zijn mensen van onder de 19 goedkopere arbeidskrachten.

Volgens diezelfde overheid is leeftijdsdiscriminatie verboden: mensen van verschillende leeftijden mogen geen verschillend loon ontvangen. Leeftijdsdiscriminatie komt overal in Nederland voor. Ja, echt waar!

En met goede reden: autorijden, alcohol drinken, stemmen, met geladen wapens spelen, films kijken, computerspelletjes spelen, gokken, de liefde bedrijven, naar school gaan...dat mag allemaal pas vanaf een bepaalde leeftijd.
Waarom volgens de wet leeftijdsdiscriminatie verboden is is dus een raadsel.

Maar stel dat leeftijdsdiscriminatie daadwerkelijk wordt afgeschaft: mag dan ook een alleenstaand vader van 49 AOW aanvragen?

========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/