Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 17, 2010

The Bootleg

Nu even met z'n allen genieten van het herfst-reces, dan even een paar weekjes kibbelen, dan is er al het kerstreces, dan weer een paar weekjes kibbelen en vervolgens een paar jaar wachtgeld voor de nieuwe bewindslieden. Resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor deze voorspelling.

Terwijl het volk wordt afgeleid door de nietszeggende ruzietjes van de nieuwe dienaren van het volk (De dubbele nationaliteit van Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, bijvoorbeeld) zullen een paar hogere ambtenaren nog snel even een paar nieuwe wetten doorvoeren. Terwijl Geert heel hard roept dat Nederland van vreemde smetten vrij moet blijven en tegelijkertijd zijn eigen Indische afkomst verloochent en het schijnbaar niet erg vindt dat zijn eigen vrouw weigert haar Hongaarse paspoort in te leveren, worden er nare plannen gesmeed.

Jammer dat de Nederlanders als volk zich zo in de luren laten leggen. Konden we maar een voorbeeld nemen aan de Fransen. Die gaan gewoon maandenlang dagelijks de straat op om te protesteren. Ook als het regent en zelfs als hun favoriete voetbalclub speelt. En het heeft gewerkt: de plannen om de pensioenleeftijd te verhogen zijn in Frankrijk voorlopig van de baan. Helaas zijn Nederlanders nogal lui geworden. 40 Seconden tijd uittrekken om een online petitie te ondertekenen vinden velen al een prestatie van formaat.

Op survivaltocht gaan wordt ook gezien als een prestatie van formaat. Af en toe kijk ik met m'n zoon zo'n programma over Ultimate Survival op Discovery. Dan zie je een man uit vliegtuigjes springen, met gebarsten lippen naar iets drinkbaars lopen zoeken en levende maden eten om te voorkomen dat-ie omkomt van de honger.

Ik ben blij met dat soort programma's; Soms denk ik namelijk wel eens dat het mij heerlijkt lijkt om jarenlang rond te zwerven in een of ander onherbergzaam oord om al die tijd geen mensen tegen te komen. Maar dan zie ik even voor mij hoe zo'n "survivalman" achterna gezeten wordt door een woeste grizzlybeer en denk dan bij mezelf:"Ach, een weekje Terschelling is eigenlijk ook best wel leuk".

Ook wel leuk was het gesprek met mijn webmaster, afgelopen vrijdag. Over een paar weken kunt U zien hoe de nieuwe site eruitziet. Geniet dus nog maar even van deze aanblik...

Gisteravond mocht ik genieten van de aanblik van jonge vrouwen in jarretels. Het behoorde namelijk tot mijn schone taak om te onderzoeken of zij die wel aan hadden. Dames zonder gordeltje werd in principe toegang geweigerd tot The Bootleg.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Benoit Mandelbrot

Deel dit stukje